Verslag afd. Bergen 11-10-2013

Vergadering Fietsersbond Bergen 11-10-2013

Aanwezig: Gerard, Ton, Pieter, Ad, Herman en Wim (voorzitter)

 1. Wij willen  in februari 2014, een politiek debat voeren i.v.m. de gemeenteraadverkiezingen. Diverse ideeën, zoals maatschappelijke stage bv filmpje, jeugd binden, politiek, naamsbekendheid via media, enz.
 2. Schoorl klopt, 3 hoofdpunten, fietsparkeren Albert Heijn, rest gebied fietsparkeren verschillende soorten fietsenrekken, vrij liggend fietspad Laanweg/Molenweg, veilige herinrichting kruising Heereweg/Schoorlsezeeweg.
 3. Landelijk fietsersbond meldpunt is besproken, de meldingen worden automatisch weggezet bij de betreffende wegbeheerder.
 4. Aanpassingen Damweg, constructief overleg gehad met de betrokken partijen. Tekeningen zijn gemaakt waardoor het in de toekomst een stuk veiliger wordt voor de fietser. De gemeente gaat kijken hoe zij het weg kunnen zetten in de tijd.
 5. Wat doen we met de elektrische fiets. Inzetten op bredere fietspaden en grotere boogstralen. Verder adviseren mbt oplaadpunten minimale oplaadtijd 1 uur.
 6. Vrachtauto´s in dorpscentra, is een landelijk probleem waar (nog) geen oplossing voor is. Wel aanhaken als er discussie over is i.v.m. veiligheid, milieu en leefbaarheid.
 7. Inzetten op Achterweg-Oorsprongweg als fietsstraat. Is nu al een drukke fietsroute, kortom de fietser hier beter faciliteren.
 8. Herinrichting Breelaan-Vijverlaan ziet er goed uit binnen de mogelijkheden die er zijn. Wij zetten in op het fietsparkeren en meer veilige ruimte voor de fietser. 5 november inloopavond.
 9. Kruising Sluislaan-Studler van Surcklaan/Meerweg, zoveel mogelijk houden zoals deze nu is i.v.m. dorpsgezicht. Liefst bomen behouden en hooguit een plateau i.v.m. het rechtdoor rijdende  verkeer Sluislaan-Studler van Surcklaan.
 10. Sluislaan-Paddenpad herinrichting werkt prima, er mist alleen een verkeersbord die voor de fietsers aangeeft dat er een gevaarlijke kruising aan komt en voor het autoverkeer een wegversmalling.
 11. Verslag vergadering regio Alkmaar is doorgenomen en goed bevonden.
 12. H. geeft aan toegetreden te zijn tot het dagelijks bestuur. Geeft aan dat er hard wordt gewerkt met 35 mensen om het grote geheel in den Haag onder de aandacht te brengen en de lokale afdelingen te ondersteunen. Vanuit het landelijke wil men meer jeugd aantrekken als lid i.v.m. vergrijzing ledenbestand.
 13. Fietsbeleidsplan wordt in 2014 opgepakt door de gemeente. Wij gaan alvast goede voorbeelden uit het land verzamelen en een tijdlijn aanvragen bij de gemeente.
 14.  VVD uitnodiging i.v.m. informatieavond voor ouderen, is uitgesteld. Dan kijken we weer wie er heen kan voor een kleine presentatie.
 15. Kleine discussie hoeveel actieve leden kunnen we om de tafel hebben bij een overleg. Eindconclusie hoe meer actieve leden hoe beter, handelen naar omstandigheden en zo nodig een tweede ring opzetten zoals ogen en oren in de wijk of een actief lid uitnodigen bij een overleg als zijn/haar inbreng op de agenda staat. Als we merken dat de groep te groot wordt opnieuw kijken hoe op te lossen.
 16. Gladheidsbestrijding door de gemeente, ziet er goed uit, pluim voor de gemeente, met name ook de toekomstvisie. We gaan de routes nog wel even vergelijken met onze fietshoofdroutes en ieder jaar monitoren.
 17. Voor een regionale fietsersbond bijeenkomst voor leden en niet leden zullen wij hetgeen wij gebruiken voor ons debat met onder andere de politiek en jeugd gebruiken en zo nodig iets ontwikkelen.
 18. In een artikel van de Alkmaarse-courant stond dat de provincie restgelden had en deze wilde inzetten voor niet afgemaakte projecten ivm geldgebrek. Mogelijk een kans voor ons, dus onder de aandacht brengen bij de gemeente.
 19. Verslag verkeerscommissie is al gemaild en duidelijk en goed bevonden.
 20. De regionale bewegwijzering moet beter i.v.m. de aanleg van nieuwe fietskunstwerken. Veel routes zijn niet aangepast collega fietsersbond Alkmaar gaat in Alkmaar aan de bel hangen. Wij bij gemeente Bergen.
 21. Logo fietsstraat westzijde Hoflaan laat los, dit is bij de gemeente aangemeld.
 22. Mooi Bergen deel 1 wordt nu opgeleverd en ziet er goed uit. Komende tijd zal er gemonitord worden hoe de fiets/wandel en autoverkeer zich gaan gedragen en hierop anticiperen met VOP’s, fietsparkeervoorzieningen, enz.
 23. De Nieuwe Egmonderstraatweg zal worden opgeknapt voor 1 december ideeën  aanbrengen.
 24. Graag stukjes voor de blog aanleveren.
 25. Paaltje fietspad/Baakmeerdijk staat in het donker, aangemeld als gevaarlijk bij de gemeente. Wat ons betreft eruit halen en zo nodig anders oplossen.
 26. Sociale stage, wij gaan bij de Bergensche Scholengemeenschap (BSG) en de Adriaan Roland Holst school langs. Verder kijken wat er vanuit Alkmaar mogelijk is.
 27. Graag een kettingblad rondsturen als wij de datum voor de debatavond vastgesteld hebben.
Advertenties

Geplaatst op 2013-10-18, in Bergen en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s