N242 Broekhorn Fiets-Om-Omleiding

Het onderstaande bericht is grotendeels achterhaald omdat sinds 1 december 2013 de fietstunnel onder de N242 open is voor fietsers. Zie hier het vervolg.


HEERHUGOWAARD – Sinds enkele dagen waren 2 nieuwe fietsomleidingen in de Broekhornpolder van kracht. Een daarvan is inmiddels (sinds 5 november) vervallen. Het kaartje is aangepast. De belangrijkste betreft het fietsen tussen Heerhugowaard-Stationsweg en Broek op Langedijk. (En dus ook tussen knooppunt 70 en 94.) Dit kan niet meer via de Westdijk, omdat die aan de noordzijde is opengebroken voor een nieuw haventje (HV). Fietsers moeten om dat havengebiedje heen via OH naar de nieuwe rotonde (NR) in de Broekerweg en vandaar het normale fietspad de Broekhornbrug op en over.


Deze omleiding blijft van kracht tot de nieuwe fietstunnel gebruikt kan worden. De provincie heeft de ingebruikname al uitgesteld naar eind-november en het zal ons niet verwonderen als daar nog een maand bij gaat komen. We vinden dit als Fietsersbond erg jammer en zeer onwenselijk. Het houdt in dat fietsers langer met de tijdelijke verkeerslichten bij de Stationsweg de N242 over moeten steken. Daar zijn al een aantal aanrijdingen geweest en nu de schoolfietsers meer in het donker fietsen wordt het er nog linker.

Er wordt hard aan de nieuwe fietstunnels gewerkt.

De 2de omleiding is inmiddels vervallen. Deze werd veroorzaakt door een aanleg van een buis (BS) door het nieuwe fietspad (NP) over de Westdijk tussen de Broekhornbrug en de Spoorbrug. Fietsers moesten enkele dagen over een bouwweg  en dat was in zuidelijke richting slecht aagegeven. Nu kan weer zoals eerder over NP langs het kanaal worden gefietst.

 Hierboven de tegenstrijdige borden, maar dat probleem is gelukkig opgelost en het linker bord staat er niet meer.

Geplaatst op 2013-11-01, in Heerhugowaard en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: