Heropening Heereweg Schoorl

SCHOORL/CATRIJP – De Fietsersbond kreeg een officiële uitnodiging om bij deze opening aanwezig te willen zijn. Dit mede vanwege onze kritische begeleiding in de voorfase en de vormgeving van dit project.
De officiële opening vond plaats op donderdag 14 november 2013 ter hoogte van huisnr. 130. Er stond al een shovel klaar met in de arm een boom die door de wethouder Cees Roem geplant zou worden. Vanwege het dreigende regenweer stelde Cees voor om even voor 16.00 uur zijn toespraakje te houden. Staande op de shovel memoreerde hij, dat in 2012 gestart was met het vervangen van de riolering en afkoppeling van het hemelwater in zowel fase I als fase II. Bovengronds is de weg helemaal opnieuw ingericht volgens de richtlijnen voor een 30-km inrichting. Hij bedankte de firma Min voor hun niet aflatende inzet om dit weggedeelte op tijd klaar te krijgen. De medewerkers kregen een “pluim op de hoed” mede omdat zij ook in de avonduren hun (grondige) werk gedaan hadden. De verlichting bestaat uit LED-lampen die niet alleen veel licht geven maar ook zuinig branden en wel 20 jaar meegaan zodat deze kostenpost voor de gemeente tot een minimum beperkt kan blijven. Onder luid applaus plant Cees de boom om daarna de aanwezigen uit te nodigen in de Blinkerd nog een hapje en een drankje te komen drinken op de goede afloop.

Vanuit de Fietsersbond heeft ondergetekende met een aantal buurtbewoners gesproken die heel blij waren met de nieuwe inrichting van rijweg en fietsstroken. Vooral het goed te belopen voetpad viel in de smaak. Het is een stuk rustiger geworden.
In de Blinkerd werd nog aan iedere bezoeker een zakje bloemenzaad uitgereikt in het kader van de uit te voeren motie in de gemeenteraad, dat de gemeente zich extra zal inspannen om de bijenpopulatie tot grote bloei te krijgen. Het was een geanimeerde bijeenkomst.

Namens de Fietsersbond,

Anthoin.

Geplaatst op 2013-11-17, in Bergen en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s