Aanrijding Meerdijk Schermer

GROOTSCHERMER – Net voor het einde van het jaar werd op 29 december 2014 een fietsster van achteren aangereden op de Meerdijk tussen Grootschermer en Noordeinde (bij Graft). De automobilist, die in een bestelwagentje reed had de fietsster niet gezien. Als mogelijke oorzaak wordt de laagstaande zon genoemd. De politie, ambulance en trauma-helicopter waren snel ter plaatse en de 50-jarige vrouw is zwaar gewond met spoed naar het MCA vervoerd.

Dat van de laagstaande zon zou waar kunnen zijn, ware het niet dat alle foto’s van net na het ongeval een behoorlijk bewolkte lucht tonen.

Er is echter meer aan de hand. Deze weg is berucht ligt op een dijk met veel uitzicht. De smalle suggestiestroken hebben geen effect op de auto’s die er dagelijks flink het gas in trappen. Ze doen dat omdat het verder op in Noordeinde weer ‘klunen’ is over smalle 30km-wegen.

Rond Maart-2013 heeft het CDA van Graft-De Rijp een alternatieve fietsroute door de Schermer voorgesteld om zo de schooljeugd niet over deze Meerdijk te laten fietsen. Dat zal te maken hebben met een schooljongen die 4 jaar eerder op dezelfde plek van achteren door een motorfiets is aangereden. Zo’n andere route is een idee, maar het lost lang niet alles op. Bewoners van Grootschermer blijven op de Meerdijk aangewezen als ze naar de winkels in De Rijp willen fietsen.

Deze vrouw deed dat waarschijnlijk ook. Ze was nog geen 500 meter van haar huis. Ze zal ervaring hebben met deze linke dijk en zal goed rechts hebben gehouden. Haar verre familielid, die het bestelwagentje bestuurde, was nog geen 200 meter van zijn huis en het is bekend dat mensen vlak bij huis minder opletten.

Op 1 januari 2015 komen de gemeentes Schermer en Graft-De Rijp bij Alkmaar. Het is te hopen dat dit soort belangrijke (fiets-)verbindingswegen dan veiliger worden gemaakt voor de fietsers en het overige verkeer. Andere (vaak vergelijkbare) beruchte wegen in deze omgeving zijn de Laanweg, Molendijk, Kopdammerdijk en Oostdijk.

Advertenties

Geplaatst op 2014-01-05, in Schermer/De Rijp en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s