50+ Beurs

ALKMAAR – Op 26 januari aanstaande (volgende week zondag) wordt in het HMC-gebouw (Drukkerij Noord-hollands Dagblad) een 50+ beurs gehouden tussen 10 en 17 uur. Als regionale Fietsersbod zijn we daar vertegenwoordigd. Het gaat om actief zijn na je 50ste en dat kan door bijvoorbeeld deel te nemen aan vrijwilligerswerk en door te bewegen. Dat sluit aan op de Fietsersbond die goed vrijwilligers en leden kan gebruiken. We geven er ook informatie over de fietsschool, het meldpunt en de routeplanner.

Aanvullend zullen we meer aandacht besteden aan fietsmaatjes. Daarmee bedoelen we mensen die tijd nemen om met een onervaren fietser op pad te gaan. Dit gebeurt al voor mensen die fietsles hebben gehad en praktijkervaring willen opdoen. Maar ook voor het begeleiden van leerlingen met een beperking of bijvoorbeeld voorop plaatsnemen op een tandem van iemand die blind is. Het gaat om maatwerk en het moet dus klikken. De VCRA (Vrijwilligerscentrale Regio Alkmaar) bemiddelt alleen voor instellingen en helaas niet voor individuen. We gaan kijken of we meer met wijk- en buurthuizen voor mensen kunnen doen die niet binnen een instelling vallen en toch ook graag geholpen willen worden.

Naast een 12-tal vrijwilligersorganisaties waaronder de Fietsersbond, VVN, Het Gilde (organiseert recreatieve fietstochten) en diverse zorginstellingen, zijn op deze beurs ook de gemeente en veel commerciële bedrijven vertegenwoordigd. Een daarvan demonstreert elektrische fietsen. Er wordt toegang geheven en we hebben nog circa 20 vrijkaarten uit te delen. Belangstellende Fietsersbondleden kunnen ons hiervoor mailen of bellen. Zie daarvoor het mailadres van de afdeling alkmaar en het telefoonnummer in de kolom rechts. Meer informatie staat hier en hier.

Geplaatst op 2014-01-19, in Regio. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: