Gratis Graveren bij Alkmaar CS

ALKMAAR – krijgt een nieuw hoofdstation. Een station dat voor ruim 20.000 reizigers toegankelijk, overzichtelijk en veilig moet zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, gaat de gemeente Alkmaar fout geparkeerde fietsen, fietswrakken en fietsen zonder eigenaar opruimen.

Om verwijderde en verplaatste fietsen beter terug te vinden, heeft de gemeente besloten om een fietsgraveeractie uit te laten voeren. De postcode van de eigenaar wordt dan op de fiets gegraveerd. De actie vindt plaats op donderdag 6 februari aan de voorzijde van het station Alkmaar (Centraal). Van 15:00 uur tot 18:00 uur wordt door het Fietsen Afhaalcentrum Alkmaar gratis uw fiets gegraveerd.

De gemeente verwijdert regelmatig foutgeparkeerde fietsen. Is uw fiets weg? Dan kan uw fiets naar de daarvoor bestemde fietsenstalling (te herkennen aan de gele belijning) of het Fietsen Afhaalcentrum zijn gebracht. Ga dan naar verlorenofgevonden.nl om te zien of uw fiets hier is opgeslagen. Hier kunt u uw fiets gewoon weer ophalen.


De gemeente heeft aan de centrumzijde fietsenrekken bijgeplaatst. Er is nu ruimte voor circa 2500 fietsen. Aan de achterzijde (Kruseman van Eltenweg) is zelfs ruimte voor ongeveer 1250 fietsen. Hier zijn altijd voldoende plekken beschikbaar. De fiets kan gestald worden in de onbewaakte of bewaakte stalling. De bewaakte fietsenstalling wordt in april gesloopt. De fietsenstallingen zijn duidelijk zichtbaar via witte belijning. Fietsers worden verzocht hun fiets binnen deze belijning te plaatsen.

Geplaatst op 2014-02-05, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: