Aanrijding De Vork-Middenweg

HEERHUGOWAARD – Op het fietspad langs de Middenweg ter hoogte van De Vork zijn woensdagmiddag 12 maart 2014 twee fietssters (67 en 64 jaar) uit Hoogwoud gewond geraakt bij een ongeval. Ze werden aangereden door een automobiliste (20 jaar) uit Purmerend die van De Vork kwam. De automobiliste zag de fietssters te laat. De fietssters kwamen van rechts en reden in tegenrichting op het eenrichting fietspad.

Een van de fietssters zat bekneld met zijn voet in de spaken. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietsster hield een paar kleine verwondingen aan de aanrijding over.

Aanvulling Fietsersbond:
Met de verkeerssituatie Middenweg-De Vork-Molenweg zijn wel al langer niet blij en hebben dat al eerder aan de gemeente doorgegeven. Langs de Middenweg ten noorden van de Molenweg ligt een 2-richtingen fietspad. Tussen de Molenweg bij de spoorwegovergang liggen tot de rotontonde met de Westtangent aan beide kanten 1-richting fietspaden.

Dit levert voor de fietsers richting noord een een vervelende situatie op. Zij dienen het rechter fietspad te houden en eerst de Mollenweg te kruisen en daarna naar de andere kant van de Middenweg te gaan om daar het 2-richtingen fietspad te nemen. De meeste fietsers doen dit niet, zij vinden het gevaarlijk en lastig om in 1x de 2 drukke rijbanen van de Middenweg te kruisen.

Zij kunnen 10 meter eerder oversteken net voor de Molenweg via een klein middeneiland. Die route is eigenlijk bedoeld voor de fietsers uit De Noord richting Molenweg, maar hun aantal is uiterst beperkt. Deze oversteek is echter wel smal. Veel fietsers kiezen er voor eerder over te steken bij de spoorweg-overgang, bij De Vork of al bij de rotonde. Het gevolg daarvan is veel fietsers in 2 richtingen over het fietspad langs De Vork.

De meeste inwoners van Heerhugowaard zijn hier aan gewend en zoiets gaat fout als er mensen van buiten door de gemeente fietsen of autorijden. Wat ons betreft wordt dit fietspad over de gehele lengte, dus van De Noord t/m de rotonde met de Westtangent, 2-richtingen gemaakt en wordt dat duidelijk aangegeven.

Bedenk daarbij ook dat de fietsers vanaf De Vork richting noord in de huidige situatie 2x de drukke Middenweg over moeten steken op plekken waar geen middeneilanden zijn.

Geplaatst op 2014-03-17, in Heerhugowaard en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Deze route rij ik dagelijks van Noord-Scharwoude naar Obdam en v.v.
    De situatie is mij bekend en het blijft altijd oppassen bij de vork richting de Noord als je aan de verkeerde kant fiets.
    Maar ook fietsers die van station Heerhugowaard en naar de Noord gaan dienen volgens de regels twee keer de middenweg en twee zijwegen te kruisen.
    Het is een goede zaak dat jullie actie ondernemen, er zijn meer fietspaden in HHW die door het verkeerd gebruik zijn veranderd, zoals het fietspad langs de Krusemanlaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: