Stationsgebied Alkmaar-CS

Op dit moment spelen er veel zaken rond het station van Alkmaar (ookwel Alkmaar Centraal genoemd). Al jaren stond er bij de watertoren een hal zonder dak en erg veel dubbeldekker rekken. Inmiddels is de hal van een dak voorzien:
en is daar nu de tijdelijke bewaakte stalling van Stoop. Daarachter staan nu ook eindelijk gevulde rekken, omdat de rekken in en rond de oude stalling plaats moeten maken voor een nieuwe luchtbrug (traverse) en een nieuwe ruime stalling voor alle fietsen verdeeld over 3 verdiepingen. Deze tijdelijke situatie gaat zeker 1,5 jaar duren.

De plannen, die we al in 2012 gemeld hebben worden nu uitgevoerd. Bij het graveren gaven we al aan dat deze tijdelijke verplaatsing opkomst was.

Langzaamaan is alles verplaatst en dat ging redelijk orderlijk. In het begin waren er wel onervaren stationbezoekers die niet goed wisten waar ze nog hun fiets mochten stallen,

maar die onduidelijkheid is nu achter de rug.

Bij de Watertoren is een handige trap toegevoegd, zodat deze stalling via de Bergertunnel te bereiken is.

(Meer werkzaamheden vinden net ten oosten van het station plaats bij de spoorbrug.)

Geplaatst op 2014-05-01, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. De afgelopen dagen wordt er op deze website gezocht of er betaald moet worden om een foutgeparkeerde fiets bij Station Alkmaar terug te krijgen. Zover wij weten is dat niet het geval. Zie hiervoor de website van de gemeente Alkmaar:
    http://www.alkmaar.nl/23308/Parkeren_fietsers

  2. Heb even de tekeningen bekeken. Is inderdaad een ramp als je met de vouwfiets via de traverse moet in plaats van via de overweg. Fijn in de spits!

  3. @Cornutus: Bedankt voor je reactie en leuk dat je zelf foto’s van station Alkmaar hebt geplaatst. Met de vouwfiets via de gelijkvloerse overgang is erg handig als je richting binnenstad wilt. Voor de richting noord of noordwest had je er niets aan omdat het geen volledige overgang is. Richting west en zuid-west gebruiken veel mensen nu al de tunnel.

    Eigenlijk zijn het vooral buspassagiers die de dupe zijn van deze sluiting. Het is een snelle verbinding tussen de perrons en de bussen. Aanvankelijk zou het busstation opschuiven, maar dat gaat niet door. Rover is door ons op de hoogte gesteld, maar zij hebben er niets mee gedaan. De meeste fietsers gaan er in het algemeen erg op vooruit met een grote overdekte stalling dicht tegen de nieuwe traverse. Ook is het goed dat er nu eindelijk liften komen, alhoewel die vaak capacitietsproblemen hebben zoals in Amersfoort. Mensen met grote koffers en kinderwagens willen ook graag een lift gebruiken en dan zie je al snel iemand met een vouwfiets de trap op of afsjouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: