Noorderkade-Spoorbrug

Aan de zuidkant van de spoorbrug over het NH-Kanaal is begonnen met de aanleg van de nieuwe ‘Langzaamaanbrug’ en 100 meter noordelijker begint net aan de andere (noord-)kant van het spoor een fietsomleiding voor de aanleg van een betere fietsoversteek Drechterwaard over de Noorderkade.

Met die laatste aanpassing zijn we zeer content. De Noorderkade is daar te druk om in 1x over te steken. Met een middeneiland gaat dat beter. Veel fietsers steken hier over en gaan via het noordelijke voetpadje langs de spoorbrug naar het Horizoncollege, InHolland of verder naar Bergen of Egmond. Voor ons ooit een aanleiding om de nieuwe fietsbrug over het kanaal aan de noordzijde van de spoorbrug te hebben, zodat ie beter als doorgaande fietsverbinding kan functioneren. Helaas ging die vlieger niet op en wordt nu deze zogenaamde ‘Langzaamaanbrug’ aan de zuidkant van de spoorbrug aangelegd.


Het voetpadje aan de noordzijde van de spoorbrug blijft open, zodat de grote groep (vooral) schoolfietsers niet 2x het spoor hoeft te kruisen.

Van die zogenaamde Langzaamaanbrug (in het verlengde van de Zijperstraat) hebben fietsers nog geen hinder en anders is dat goed op te lossen door de nabijgelegen voetpadjes langs de spoorbrug of de Tesselsebrug. Als het goed is komt er bij de Zijperstraat-oversteek over de Noorderkade ook een fietsvriendelijk middeneiland. Ook dat zal een vooruitgang zijn.

Helaas gaat het bij de tijdelijke fietssituatie voor de Noorderkade in noordelijke richting langs de Drechterwaard niet optimaal. Fietsers van en naar de Drechterwaard begrijpen de tijdelijke route en moeten hem nemen anders komen ze niet op hun bestemming.

Voor het fietsverkeer dat rechtdoor wil, richting Koedijk, is dat anders. Zij zien het ommetje door Huiswaard-I niet zitten en kiezen voor het fietspad aan de kanaalkant van de Noorderkade of blijven gewoon op de Noorderkade bij de auto’s fietsen. Dat laatste is niet alleen onveilig maar ook niet slim, ze mogen dan een stukje verder wachten voor een tijdelijk stoplicht.

Geplaatst op 2014-05-03, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: