Fiets in Top

ALKMAAR – Deze foto maakten we afgelopen week langs de Kanaalkade, op de plek waar nu nog de bushalte is. Het mag bekend zijn dat het 2-richtingverkeer voor auto’s terugkeert op de Kanaalkade en dat wij daar als Fietsersbond onze bedenkingen bij hadden en hebben. Het voegt niets toe voor het autoverkeer en je maakt het de overstekende fietsers tussen de Friesebrug en het Waagplein wel een stuk lastiger.

Inmiddels heeft de gemeente een aanvullend plan om het 1-richtingverkeer op de Gedempte Nieuwesloot om te draaien om zo toch nog iets aan die 2e rijrichting van de Kanaalkade te hebben. Ook dat is geen fantastisch doordacht plan. Gelukkig staat in hun eigen onderzoek al dat deze omdraaiing er voor kan zorgen dat er veel meer autoverkeer over de Voordam gaat rijden. Iets waar wij als fietsers niet op zitten te wachten en dat geldt ook voor de voetgangers die daar tussen de Karpertonparkeergarage en het Waagplein lopen.

Daarbij komt dat de kruising van de Kaarsemakersgracht (uitrit Karperton) en de Kanaalkade nog drukker en lastiger gaat worden. Het autoverkeer zal er nog meer vast komen te staan en uiteindelijk wordt het effect van de 2e rijrichting op de Kanaalkade nog negatiever. Het zal ons niet verbazen als hier stoplichten nodig zijn en dat de Kanaalkade net als vroeger in 2 rijrichting regelmatig vast komt te staan.

De Voordam gaat gebruikt worden omdat je daar via de Kaarsemakersgracht linksaf de Kanaalkade op kan en bij de Gedempte Nieuwesloot blijft dat (terecht) onmogelijk. Wij hebben er destijds ook voor gepleit tegen de herinvoering van linksaf vanaf de Kaarsemakersgracht, wat veel verkeersproblemen zal voorkomen.

Deze fiets hierboven heeft daar maar een beetje mee te maken. Bij de werkzaamheden aan de Kanaalkade hoort ook het verplaatsen van lantaarnpalen en het opnieuw bestraten van het trottoir. Op deze plek stonden een aantal fietsenrekken, die na bestraten weer teruggeplaatst worden. Er was echter ook een fietser die zijn fiets liever met een slot aan om een paal bindt. En om daaronder te kunnen bestraten hebben de bestraters of gemeentewerkers dit rijwiel tijdelijk maar iets hoger gehangenen.

Geplaatst op 2014-06-23, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: