Verkeersveiligheid en Doorstroming

REGIO – De provincie NH investeert dit jaar 16 miljoen in doorstroming en verkeersveiligheid. Het gaat dan om het totaal voor Gooi en Vechtstreek (Regio Hilversum), Zuid-Kennemerland (Regio Haarlem), Noord-Kennemerland (Regio Alkmaar), Westfriesland (Regio Hoorn) en de Noordkop (Regio Den Helder). Stadsregio Amsterdam inclussief Zaanstreek-Waterland krijgt via een andere weg dergelijke subsidies.

Voor de Regio Alkmaar (inclussief Castricum) trekt de provincie 4,6 miljoen uit. Daarvan komt circa 1,1 miljoen (zo’n 24%) voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming van de fietsers. De Hoogeweg omzetten naar een fietsstraat in Heiloo is een van de projecten die 50% provinciale subsidie ontvangt.

Een andere is een fietspad langs de Spanjaardsdam tussen Sint Pancras en de Nauertogt. Een redelijk duur project waar niet zoveel fietsers gebruik van zullen maken. Het is een betere fietsverbinding tussen de Oostwal en het Geestmerambacht. Voor andere richtingen is het minder logisch omdat er een ongunstige slinger in deze weg zit. Voor de verkeersveiligheid is het zeker nodig.

Verder komt er geld voor fietsstroken langs de Drechterwaard in Huiswaard. Die wordt wel veel gebruikt door fietsers. Er gaat ook geld naar de fietspaden langs het zuidelijke deel van de Westtangent en het oostelijke deel van de Zuidtangent in Heerhugowaard. Een veel kleiner bedrag gaat naar de fietsstrookjes bij de verkeerslichten-kruising Metiusgracht-Kennemerstraatweg. Die laatste stond al wat jaren als onderdeel van AL18 op onze knelpuntenlijst. Veel fietsers vanuit Heiloo en het MCA richting binnenstad zullen hier profijt van hebben.

Verder gaat er geld naar ‘Grootschermer, Noordeinde’. Dat lijkt ons om de Meerdijk te gaan. Een belangrijke fietsverbinding. Maar wat hier de bedoeling is is ons nog niet duidelijk.

Hier de complete lijst.

(Een net zo groot deel (ruim 1 miljoen) gaat naar 1 autokruising N242/Bestevaerstraat. De kans is groot dat een dergelijk project nadelig gaat uitpakken voor de fietsers tussen Heiloo/Alkmaar-Zuid en Heerhugowaard/Stompetoren.)

Geplaatst op 2014-07-12, in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Regio, Schermer/De Rijp en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: