Westerweg bijna klaar

ALKMAAR – Tussen de Bergerhoutrotonde en Heiloo (Kalkovenweg) is de Westerweg heringericht. Het zuidelijke deel is duurzaamveilig 30km geworden, waarbij verkeer van rechts voorrang heeft. Langs de gehele Westerweg liggen nu fietsstroken:

Dat laatste duurde behoorlijk lang. Eerst een stukje rood rechts en pas later een stukje rood links. Van de verantwoordelijke verkeersambtenaar begrepen we dat er iets mis is gegaan. Een kapotte asfalteermachine liet lang op een vervanger wachten. De berg rood asfalt lag dus een paar maanden bij de begraafplaats.

Dat rood is inmiddels aangebracht, maar nu moeten de fietssymbolen nog aangebracht worden. Als die er liggen is het werk pas echt klaar. Er geldt al een parkeerverbod langs deze weg. Fietssymbolen geven nog wat duidelijker aan dat het echte fietsstroken zijn waarop auto’s niet mogen stoppen of parkeren.

De huidige indeling is tot stand gekomen met de bewoners en de Fietsersbond. Het is afwachten of de auto’s op het zuidelijke deel meer rekening gaan houden met de fietsers.

Advertenties

Geplaatst op 2014-08-20, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.