Fietspad Alkmaar – ’t Woud Afgeblazen

(Het artikel hieronder komt uit De Duinstreek, zie hier.)

Stekker uit plan recreatieve fietsroute Alkmaar – ’t Woud

EGMOND AAN DEN HOEF – Er komt geen fietspad van Alkmaar naar ’t Woud. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 25 september is de stekker getrokken uit het plan. Fietsersbond afdeling Bergen, Egmond, Schoorl is zeer teleurgesteld in deze beslissing en beticht de verantwoordelijke partijen van ‘oud denken’.


De vorige raad stemde op 6 maart van dit jaar nog in met het bestemmingsplan ‘Fietspad Alkmaar – ’t Woud’. De vergadering van afgelopen donderdag zou gaan over de onteigening van stukken grond om aanleg mogelijk te maken. Daar staken Kies Lokaal, VVD, Gemeentebelangen en D66 een stokje voor. Zij zien nut en noodzaak voor de aanleg van het tracé niet in. Het plan zou bovendien niet passen bij de visie van het nieuwe college: ‘sober en doelmatig’. De partijen dienden een motie in tegen de komst van het recreatieve fietspad. Die werd met een meerderheid aangenomen. Wethouder Peter van Huissteden zag zich genoodzaakt de motie te volgen en trok de stekker uit het plan.

‘Oud denken’
Herman Gelissen van de Fietsersbond reageert teleurgesteld op de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering. Hij verwijdt de gemeenteraadsleden die instemden met de motie ‘oud denken’. “Overal in de wereld wordt fietsen belangrijker, behalve in de gemeente Bergen. Daar waar de natuur juist op haar mooist is. Wie fiets nou voor z’n plezier over de Hoeverweg met al dat voorbijrazende verkeer? Toeristen en dagjesmensen worden op deze manier teruggejaagd de auto in.” Gelissen vindt de beslissing ‘een teken aan de wand’ voor het nieuw te bepalen fietsbeleidsplan. De Fietsersbond wil dan ook binnenkort om tafel met verantwoordelijk wethouder Peter van Huissteden en dringt er op aan dat de financiële middelen die gereserveerd waren voor het fietspad, geïnvesteerd worden in een nieuw beleid voor fietsers.

Geplaatst op 2014-09-28, in Alkmaar, Bergen en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: