Fietsplan Knelpuntenverzameling

ALKMAAR – Voor de volledige gemeente Alkmaar hebben we de afgelopen weken onze knelpuntenlijst geactualiseerd. Regelmatig worden er knelpunten opgelost en daar zijn en natuurlijk blij mee. En net toen we onze lijst aangevuld hadden met fietsknelpunten uit verbeterdebuurt.nl en het meldpunt van de fietsersbond en van de VVN, hoorden we dat de gemeente binnenkort aan de Metiusgracht-Kennemerstraatweg kruising gaat beginnen. Daar komt eindelijk een opstelstrook voor de fietsers van het MCA naar de Binnnenstad. Ofwel knelpunt AL18 wordt voor een belangrijk deel verholpen. Ook komen er fietsstroken langs de Heilooërdijk (knelpunt AL42). En het aanbrengen van de fietsstroken langs het westelijke deel van de Drechterwaard is al begonnen. Als dat werk uitgevoerd is passen we onze lijst dus weer aan.

Deze update is eigenlijk gemaakt voor het nieuwe Fietsplan-2015. Hij is dan ook naar de gemeente gestuurd en zal op een of andere manier verwerkt worden. Hoe, dat weten we nog niet exact. De gemeente ligt door fusiedrukte op beleidsgebied achter op schema. Binnenkort is er weer een overleg en zodra we meer weten melden we dat hier en per mail aan de actieve Fietsersbondleden, die al eerder mee hebben gewerkt aan het nieuwe Fietsplan.

Met de volledige gemeente Alkmaar bedoelen we dus ook het gebied tussen Oterleek, Schermerhorn, De Rijp, Markenbinnen en De Omval. We houden dat in onze knelpuntenlijst nog wel even op een aparte plek (en blijven het nog maar even aanduiden met Schermer) omdat de problemen daar duidelijk anders zijn dan in de oude en zwaar verstedelijkte gemeente Alkmaar. Voor dat gebied gaan we ook nog actiever zoeken naar een Fietsersbondvertegenwoordiger(s).

Natuurlijk zijn aanvullingen van harte welkom, die kunnen onder dit bericht of per mail.

Geplaatst op 2015-06-14, in Alkmaar, Schermer/De Rijp en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: