Koning Willem-AlexanderRotonde

DE RIJP – De gemeente heeft inmiddels de betonnen beeltenis van Willem Alexander uitgegraven. Dit zal te maken hebben met de aanleg van een rotonde op de kruising Julianalaan-Bellesloot-Koning Willem-Alexanderlaan. Die laatste laan is op de meeste kaarten niet te vinden, schijnbaar is niet goed wereldkundig gemaakt dat een deel van de Driemaster enkele jaren terug hernoemd is.

Het is nu een zeer (of beter te) ruime kruising van 50km-straten, waarbij verkeer van rechts voorrang heeft. Met name fietsers ervaren deze indeling niet als veilig. Met een rotonde (waar voldoende ruimte voor is) moet dat verbeteren. Over de Julianalaan en Driemaster gaat ook de busverbinding Alkmaar-Amsterdam die via het Wollandje over deze kruising gaat.

Geplaatst op 2015-07-14, in Schermer/De Rijp en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Voor fietsers vind ik de nieuwe situatie er niet veiliger op geworden op de rotonde.
    En om vanaf de rotonde naar het industrieterrein te komen, moet je een haakse bocht maken om over te steken, dat het voor ouderen niet lukt zonder af te stappen, dit is ook het geval bij het oude gemeentehuis, vanaf de driemaster naar de 1e afslag links ri fluitschip
    Is het misschien een idee om de nieuw aangelegde route eens onder de loep te nemen?
    Met vriendelijke groet
    M Diehle

  2. @M. Diehle: Bedankt voor de tip. Uit De Rijp krijgen we vrijwel geen terugkoppeling. Helaas zijn daar geen echte active leden. Zelf ben ik er bij toeval 2e Kerstdag doorgefietst maar heb toen niet bij de rotonde gekeken. Bij een eerdere keer was de rotonde nog niet klaar. Het kan wel even duren eer ik er weer kom, wat dat betreft is het handig om wat fotootjes naar ons mailadres hiernaast te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: