Heilooërdijk Fietsvriendelijker

ALKMAAR – Recent is de Heilooërdijk tussen de Kennemerstraatweg en de Vondelstraat over de volledige lengte van duidelijke fietsstroken voorzien. Deze oude dijk uit de 13de eeuw kent nog een vervolgstukje in de Boekelermeer als Oude Heilooërdijk, maar dat is al jaren een echt fietspad. Als Fietserbond hebben we lang aangedrongen op de fietsstroken, aangezien andere opties als een vrijliggend fietspad of een fietsstraat door ruimtegebrek en/of onvoldoende fietsers niet mogelijk zijn.

Omdat het een doorgaande 50km-weg is hoort er volgens het voormalige Fietsplan een fietspad of fietsstroken te komen en een maand geleden is dat dan ook gebeurd. De weg wordt vooral gebruikt naar de grote AH-XL aan de Wendelaarstraat, maar er rijden ook veel auto’s op deze manier oostwest, waar eigenlijk de parallellopende N9 of de Willem de Zwijgerlaan voor bedoeld zijn. Het is maar de vraag of de fietsstroken een deel van dit doorgaande autoverkeer op andere gedachten zal brengen.

Wel wordt er volgens de bewoners langzamer gereden en dat zou als positief gezien kunnen worden. Maar we weten ook dat het vaak een half jaar duurt eer mensen aan de nieuwe situatie gewend zijn en dan bijvoorbeeld weer harder gaan rijden.

Geplaatst op 2015-10-22, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s