Klimaattop Alkmaar en de Fiets

ALKMAAR – Vandaag 31 oktober informeert GroenLinks op verschillende plekken in Alkmaar de bewoners over de komende klimaattop in Parijs. Daar is ook een vanaf 15:00 uur slotbijeenkomst bij in de grote openbare bibliotheek naast de gratis bewaakte fietsenstalling onder het Canadaplein. En daar krijgt de Fietsersbond Regio Alkmaar de gelegenheid om te vertellen wat de voordelen zijn van de fiets als het om het klimaat gaat.

Herman Jan zal daar kort over spreken. Natuurlijk komt die op de fiets. Het vervoersmiddel dat opschiet en geen CO2 uitstoot. De fietser doet dat zelf wel, maar dan zo weinig dat dat een fractie is van wat auto’s of het openbaar vervoer uitstoot. 88% van fietsen hoef je niet op te laden en bewegen al bij de eerste trap. Maar ook de oplaadbare fietsen nemen een fractie van een snorscooter en gaan net zo hard.

De meeste Alkmaarders wonen zo dicht bij de bibliotheek, dat fietsen daar naartoe het snelste gaat. Door die inspanning wordt het lichaam verwarmd en kan bij thuiskomst de kachel langer een graadje lager blijven. Fiets vaker en je bespaart zo behoorlijk op het gasverbruik en op de CO2 die daar bij hoort.

Geplaatst op 2015-10-31, in Alkmaar, Regio en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s