Fietsbeleidsplan Bergen


BERGEN-NH – Gemeente Bergen heeft op 28 januari het nieuwe Fietsbeleidsplan goedgekeurd. Dat plan is opgesteld in nauwe samenwerking met de Fietsersbond afdeling Bergen. Een actieve ploeg, die de laatste jaren flink aan de (fiets-)weg timmert. Het volledige Beleidsplan staat hier.

Met dit beleidsplan geeft de gemeente aan dat de fiets het belangrijkste vervoersmiddel is voor de kortere afstanden. Files en parkeerdruk wordt ermee voorkomen en het is gezond. Ook economisch is de fiets belangrijk. Nu gaat binnen de gemeente Bergen circa 30% van alle verplaatsingen per fiets. Binnen 7,5 km gaat het om 43% en de gemeente wil dit door goed beleid opvoeren naar minimaal 46% in 2021.

Dat moet bereikt worden door meer samenhangende, comfortabele, aantrekkelijk en directe fietsroutes, het oplossen van fietsonveilige situaties, het verbeteren van het recratieve fietsnetwerk, veiligere schoolroutes, goede en voldoende fietsparkeervoorzieningen en het stimuleren van verkeerseducatie. Lees meer hierover in het Fietsbeleidsplan.

Wim, Herman, Anthoin, Melvin, Gerard en andere Bergense fietsvoorvechters, maar ook de verkeersambtenaren feliciteren we met dit plan en wensen we een effectieve uitvoering daarvan toe.

Geplaatst op 2016-02-17, in Bergen en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: