Fietsuitje Bergen

BERGEN/REGIO – Jaarlijks proberen we een soort uitje te bedenken voor de Fietsersbond-actievelingen. Gewoon informeel om de sfeer in de groep op te krikken. Enkele jaren terug was dat in de Schermer en de Rijp om zo kennis te maken met het nieuwe deel van Alkmaar. Afgelopen jaar ging het mis; te druk. Er werd flink gewerkt aan gemeentelijke fietsplannen met bijbehordende vergaderingen. Dit jaar is die drukte nog niet voorbij, maar toch is het de lokale afdeling Bergen gelukt om een fraaie middag en avond samen te stellen.

Dat deden ze op 2 april samen met de gemeente Bergen, die erg blij is met Fietsersbond-inbreng voor hun nieuwe Fietsplan. Het is ook de eerste keer dat Bergen zo’n plan heeft gemaakt en dat werd gelijktijdig gevierd met een fietstocht voor een ieder, dus ook leden en niet-leden van de Fietsersbond.Uiteindelijk fietsten er (verdeeld over 2 groepen) 80 mensen rond, om van de mooie omgeving in Bergen te genieten en onderweg het e.e.a. te horen over de verbeteringen op fietsgebied. Bij die groep en de vertellers zaten ook verkeers-ambtenaren en mensen van staatsbosbeheer. Het weer zat daarbij goed mee.

Na een dik uur fietsen troffen we elkaar in sportcentrum Beeck, waar de Bergense verkeerswethouder en wat mensen van de Fietsersbond nog iets vertelden over de samenwerking en wat er speelt. Daarna was er nog een door de gemeente gesponsorde nazit om nog wat beter kennis te maken en om te horen of er nog knelpunten vergeten zijn.

Tegen 6 uur was dat algemen deel afgelopen en besloten de regionale fietsersbond-vrijwilligers met een eenvoudige doch voedzame maaltijd in het centrum van Bergen.

 

Geplaatst op 2016-04-14, in Bergen, Regio en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: