Onderhoud Rekervlotbrug

KOEDIJK/BERGEN – (Brom-)Fietsers en voetgangers kunnen de Rekervlotbrug over het NH-kanaal tussen 25 april en 8 mei niet gebruiken. Er wordt dan een 5-jaarlijks onderhoud uitgevoerd. Omfietsen en omlopen kan via de oude Koedijkervlotbrug, die 2km zuidelijker ligt of de Schoorldammer ophaalbrug, die 5km noordelijker ligt. Meer info is te lezen bij de provincie-NH.Zelf zijn we niet gecharmeerd van de duur en het moment. 14 dagen is behoorlijk lang. Deze brug werd gepresenteerd als een ‘verbeterde’ vlotbrug en dan mag je verwachten dat gepland onderhoud niet veel langer hoeft te duren dan een etmaal. Aan de andere kant wordt deze brug vooral voor recreatie gebruikt naar de duinen, het strand en het Geestmerambacht. En juist op Koningsdag en Bevrijdingsdag afsluiten komt dan slecht uit. Het is maar de vraag of er dan aan gewerkt wordt. Had dat niet voor het recreatieseizoen plaats kunnen vinden?

Aanvulling 22-apr-2016:
De vragen hierboven zijn (in een iets andere vorm) aan de provincie gesteld, en zij hebben daar innmiddels telefonisch en per mail op gereageerd. Zij dachten dat er veel woonwerkfietsers en schoolfietsers van deze brug gebruik maken en hadden vooral daar rekening mee gehouden. Beide groepen zullen er zeker gebruk van maken, maar dan zeer beperkt. Rond deze brug is geen werkgelegenheid en de vervolgscholen zijn een stuk zuidelijker, waardoor de oude Koedijkervlotbrug en de Vlielandbrug veel drukker zijn met scholieren. De scholieren die langs de Rekervlotbrug fietsen doen dit vooral vanuit Warmenhuizen. Die steken het kanaal niet over. Het gaat dus meer om fietrecreanten. Een betere kustverbinding voor de fiets was destijds het oorspronkelijke uitgangspunt.

Voor deze onderhoudsronde gaat niet veel veranderen. Daar is het te kort dag voor. Wel zal gekeken worden om voor minder oponthoud te zorgen en mogelijk de brug iets eerder vrij te geven voor het fietsverkeer. Ons vermoeden dat er op de feestdagen niet gewerkt zal worden klopt. Toch zal ook dan de brug gesloten blijven voor fietsers en dat heeft te maken met de aard van het werk.

Bij een volgend onderhoudslustrum zal waarschijnlijk een periode in de herfst worden gekozen.

Geplaatst op 2016-04-21, in Alkmaar, Bergen, Langedijk, Regio en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Via Dijkijs begrijpen we dat de brug 2 dagen eerder te gebruiken is vanaf zaterdag 7 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: