Molendag en Meer

De Fietsersbond Alkmaar is vanmiddag te vinden op de Molendag, waarschijnlijk bij Molen D aan de Zeswielen langs de Hoornsevaart en de Molenkade, tussem knooppunt 72 en 51. Vanaf Oudorp de 2de molen en vanaf de Frieseweg de 3de. Een jaar eerder waren we hier ook te vinden. Deze actieve molen(aar) is te bezichtigen en in enkele grote tenten is het een en ander te eten, drinken, te bekijken en desnoods bij een bui in te schuilen.

Dat weer is de reden dat we erg laat hebben besloten om ons daarbij aan te sluiten. De kans op een bui van betekenis is klein, hooguit wat korte regenvlagen. De stevige wind en temperatuur in combinatie met de afgelopen prachtige fietsdagen en aanstaande pinksterdagen kunnen er voor zorgen dat het aantal fietsers langs de molens tegen gaat vallen.

Natuurlijk moedigen we een ieder aan om wel de fiets te pakken en zo de molens op z’n hollands te ervaren. In elk geval is er genoeg wind om ze te laten draaien. Met zo’n 50 oude windmolens ben je in en rond Alkmaar altijd wel dicht bij een molen.

Als Fietsersbond trappen we niet mee om de molens aan te drijven, we staan er simpelweg om met medefietsers in contact te komen. Zo kunnen we goed nieuwe leden gebruiken en als het even kan meer actieve leden. Op dit moment zijn we druk bezig met een knelpuntenproject van de Provincie Noord-Holland. 10 jaar eerder heeft zoiets veel verbeteringen opgeleverd. Met de gemeente Alkmaar is het nieuwe Fietspland/iBike gemaakt en ook in de gemeente Bergen wordt op dit gebied goed aan de (fiets-)weg getimmerd.

Toch zijn er voldoende aandachtspunten zoals rond de stations, de Bierkade, de Frieseweg-Zeswielenkruising, rond de nieuwe Westfrisiaweg (N23), de Voorburggracht/N504-kruising, de verbinding Broek op Langedijk-Heerhugowaard, de Kanaalweg en Vennewatersweg in Heiloo en noem maar op. Vragen daarover of ervaringen delen stellen we erg op prijs.

Dat kan vanmiddag bij Molen D en anders gewoon via de mail hiernaast of het reactievak hieronder.

Advertenties

Geplaatst op 2016-05-14, in Alkmaar, Regio, Schermer/De Rijp. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.