Fietsverhuur Schoorl en Alkmaar

Als het om het huren van een fiets gaat, dan kan je in hartje Schoorl bijna niet misgrijpen. Raat zit er al een flinke tijd bij het klimduin en die op de Paardenmarkt is er niet ver vandaan. Zij heten tegenwoordig Kusttweewielers. Daar tussenin is een nieuwe zaak gekomen: ‘Fietsenwinkel Schoorl‘ aan de Laanweg naast de Italiaanse ijssalon.


Deze nieuwe fietsenzaak repareert en verhuurt ook mountainbikes. Dat terwijl 200 meter richting Bergen ook al een mountainbike-verhuurder zit. Allemaal niet zo vreemd. In de Schoorlse Duinen kan je heerlijk fietsen en ze hebben er een aantrekkelijk mountainbikeparcour.

Er staat tussen Kusttweewielers en de nieuwe Fietsenwinkel nog een gebouw met daarop grote fietsen geschilderd en achter een bord ‘Bike Rental’. Die was de laatste keren gesloten en op de aangegeven website staat alleen iets over het verhuren van vakantiewoningen en geen letter over fietsen. Mochten we er wel wat over vinden, dan passen we ons bijgewerkte

overzicht met fietsverhuurders en fietsenzaken graag aan.

Van die lijst is Robbas (achterkant NoorderArcade) geschrapt. Deze is failliet door een ‘probleem in de wiethandel’. De naam komt nog wel voor op een vakantiepark in Oost-Graftdijk, maar we hebben niet de indruk dat dit om een doorstart gaat.

Aan de lijst hebben we inmiddels ook RAS Alkmaar toegvoegd. Eigenlijk begon dit als een snorscooterverhuurder en daar hebben we niet veel mee. Maar inmiddels staan er meer (e-)fietsen in de zaak. Niet zo gek, met een snorscooter mag je niet door de Alkmaarse binnenstad en niet in de duinen. Met een e-bike en gewone fiets mag dat natuurlijk wel.

Geplaatst op 2016-07-06, in Alkmaar, Bergen, Regio en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: