Kaasfontein en Stoop

ALKMAAR – Vandaag is het ‘waterelement‘ aan de voorzijde van het hoofdstation in werking gesteld door o.m. de wethouders Nagengast en Kloos. Als Fietserbond waren we daarvoor uitgenodigd en Helen maakte deze foto van de gestappelde kazen met links de wethouders:


Hier nog een panorama-opname van een dag eerder:

U mag zich afvragen waarom wij als Fietserbond zijn uitgenodigd. Betreft het hier een fietsenwasserette voor de nieuwe grote fietsenstalling? Niet dat wij weten. Nee, het is meer een afsluiting van de ombouw van het stationsgebied, waarbij we als Fietsersbond constructief hebben meegedacht in een flinke serie klankbordbijeenkomsten.

De aanblik ziet er nu veel beter uit dan de rommelhoek van voorheen. De stalling is dusdanig ruim dat de fietsen er allemaal in passen en dat dat nog wel wat jaren zo zal blijven. Er is dus geen reden meer om hier wild te stallen.

Aan de achterkant was de afwerking wat eerder voor elkaar en daar staat al geruime tijd een ‘paardelement’:

Een zeer opvallend oranje stalen ros, die bij een serie hoort genaamd Paardenparade. In Alkmaar, Heiloo, Egmond, de Schermer en De Rijp staan er nu een stuk of 10, met daartussen een fietstocht via de knooppuntroutes.

Aan de noordkant is nu ook een soort plein met veel banken en je ziet daar geregeld mensen zitten. Voorheen kwam dat niet bij je op. Mogelijk komen er aan de voorzijde ook nog wat ‘zitelementen’ die de gezelligheid verhogen.

Maar ons viel nog wat op. Opeens was Fietspoint Stoop er niet meer. Geen idee wanneer die exact verwisseld is door Rataplan-Fiets. Stoop luidde in 2013 al de noodklok over de NS-plannen om met minder fietsenstalling-bedrijven in zee te gaan. Dat plan had echter weinig met de stations-ombouw en de nieuwe stalling van doen. Op de begane grond zit nu dus Rataplan, die ook repareert en fietsen verhuurt, waaronder de bekende OV-fietsen. Op de website van OV-fiets staat nog dat Stoop hier de verhuurder is. We zullen ze informeren om dit aan te passen. Op onze eigen servicepagina is dat inmiddels al gebeurd.

Geplaatst op 2016-07-15, in Alkmaar en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: