FietsVictorie?

Anderhalf jaar geleden is de Victoriebrug aangelegd over het NH-Kanaal tussen (en vrijwel naast) de spoorbrug en de Tesselsebrug bij station Alkmaar. Eind-mei was de brandweer al nodig om het brugdek te verkoelen met water. Geen probleem, water voldoende en de brandweer woont er naast. Door de warmte zette de brug afgelopen week wederom te ver uit, waardoor de klep niet meer dicht kan. Die staat dus al een kleine week omhoog en dat kan nog wel wat dagen duren.De fietsers moeten volgens de gemeente maar omfietsen over de Tesselsebrug. Geen probleem, want veel fietsers deden dit al. Vanuit Alkmaar-Noord scheelt het namelijk een lastig verkeerslicht bij de Stationsweg en ben je sneller via het politiebureau-padje bij bijvoorbeeld het Canadaplein of het ziekenhuis. Een ander deel tussen het station en Alkmaar-Noord neemt de noordelijke aanhangbrug van de spoorbrug. Die hebben we destijds gelukkig open weten te houden en wordt nog altijd redelijk gebruikt.

Niet zo vreemd als je van Alkmaar Noord naar het Horizon College, de kantoren langs de Wognumse buurt of InHolland wilt. Je moet dan niet 2x het spoor kruisen om deze Victoriebrug te nemen, met 50% kans dat je een paar minuten voor gesloten spoorbomen staat te wachten. Kortom begrijpelijk dat wij geen klachten krijgen over deze kapotte fietsbrug en dat de gemeente tijdens iBike aangaf dat ze het vreemd vonden dat deze nieuwe brug weinig wordt gebruikt.

Wij wilden de brug destijds aan de noordkant van de spoorbrug hebben om zo de Drechterwaard met de Kruseman van Eltenweg te verbinden. Goed dat dat niet is gebeurd, want dan hadden de fietsers deze brug wel erg gemist en hadden we de gemeente meer lastig moeten vallen om dit probleem te verhelpen.

(Op de foto rechts de te lange Victoriebrug en links de afgesloten aanhangbrug langs de noordkant van spoorbrug. Die is ook van staal, maar zet minder uit en zou wat ons betreft nu tijdelijk ingezet kunnen worden als daar een noodzaak voor was.)

Geplaatst op 2016-07-21, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: