Asfalt in Alkmaar-Noord

In Alkmaar-Noord zijn aanvankelijk veel tegelfietspaden aangelegd en dat scoort slecht onder fietsers. Zeker als de paden na verloop van tijd verzakken en er sleuven ontstaan tussen de tegels. Naast ongerieflijk kan het dus ook link worden. Nieuwe fietspaden worden doorgaans in asfalt uitgevoerd en als er zwaarwegende redenen zijn in tegels of straatstenen. Het probleem zit in de oudere paden die nog omgezet moeten worden. Dat is redelijk kostbaar en wordt als het even kan gecombineerd met andere wegwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld een nieuw riool.

En dat laatste kan lang duren. Na de e-bike-campagne heeft de gemeente dan ook ‘zomaar’ 2 irritante tegelpaden vervangen door mooie asfaltpaden met een goede (nieuwe) fundering. Een fiets is niet zwaar, maar alle fietspaden gaan door temperatuursverschillen kapot (verzakken, scheuren) als de fundering onvoldoende is. Vaak krijgen bomen met hun wortels de schuld, maar het gebeurt ook op plekken waar geen boom te bekennen is.

In september/oktober is het fietspad langs de Laan van Straatsburg en de Laan van Troyes tussen de Huiswaarderweg en winkelcentrum De Mare aangepakt:

Een kleiner stukje is gedaan langs de Noorderkade aan de woningenkant tussen de spoorwegovergang en de Drechterwaard:

Veel fietsers nemen de Drechterwaard richting Sint Pancras en Vroonermeer. Maar veel meer fietsers vervolgen dit fietspad richting Koedijk. Het deel tussen de Drechterwaard en de Muiderwaard wordt helaas niet geasfalteerd omdat hier een belangrijke gasleiding onder ligt. 10 jaar eerder is het fietspad aan de kanaalkant van deze weg geasfalteerd. Die ligt er nog altijd prima bij. Ook toen had het te maken met een nieuw fietsplan waaraan de Alkmaarse Fietsersbond constructief heeft meegewerkt. Belangrijk die nog op ons verlanglijstje staat zijn de tegelfietspaden langs de Laan van Athene.

Geplaatst op 2016-11-20, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Dhr.walberg

    Waarom wordt de fiets pad niet helemaal geasfalteerd dan weer tegels neem dan alles mee zou ik zeggen. is toch een onderbrekening van het pad en dat merk je best wel als fietser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: