Van Harte Geasfalteerd!

Al flink wat jaren belooft de gemeente Alkmaar om meer werk te maken van het asfalteren van fietspaden. Als Fietsersbond dringen we daar al minstens zo lang op aan. En dit jaar is de gemeente behoorlijk voortvarend. Afgelopen April schreven we al iets over Overstad waar de fietspaden langs de Kwakelkade en de Oosterwezenstraat flink opgeknapt zijn door o.m. tegels te vervangen door asfalt.

In Mei is het tegelstuk van het Sluispolderpad tussen de Ohmstraat en de fietstunnel onder de N9 vervangen door fraai asfalt:


Het aansluitende deel naar Bergen is al sinds het begin in asfalt uitgevoerd. We hadden hoop dat ook het tegelstuk naar de Vlielandbrug zou worden aangepakt, maar dat wordt nog even geduld hebben.

Inmiddels is wel begonnen aan de Bergertunnel (Bergerweg onder het spoor door). Daar liggen sinds fietsersheugenis tegels en die worden deze week aan de noordzijde vervangen door asfalt. De week daarna wordt de zuidzijde aangepakt.

Geplaatst op 2017-06-20, in Alkmaar en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik heb de Gemeente Alkmaar gebeld en gevraagd om Handhaving met een Hoofdletter ‘H’. V.w.b. de brommers en scooters die over het Sluispolderpad racen en waar aan beide kanten toch duidelijke…nouja….als je goed kijkt….borden staan; Fietspad. Dus niet brommen.
    Af en toe wordt mijn fietstas en/of mijn li-elleboog geraakt door de wijd-uitsaande-zijspiegels van zo een stinkende scooter. Er zijn er momenteel teveel. Er mogen agenten komen en/of ‘stillen’ die hun boekje gaan trekken. Deze zomer graag nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: