Westfrisiaweg en de Fiets

Pieter, de Fietsersbondvertegenwoordiger voor Heerhugowaard is onlangs geïnterviewd voor het NH Kwartaalblad. De Provincie wilde weten of wij content zijn met de extra maatregelen voor de fiets rond deze N23 tussen Heerhugowaard en Zwolle. En dat zijn we zeker voor het deel tussen de N242 t/m Obdam. Daar gaat het over in de Fietsersbondregio Westfriesland. Lees hier het artikel.

Het grappige is dat de fietsers al 7 jaar gebruik maken van de N23-tunnel onder het spoor bij Heerhugowaard. Met de Van Noortwijktunnel is dat een populaire schoolroute geworden voor fietsers uit Zuid-Scharwoude t/m Oudkarspel. Omgekeerd fietsen er veel Heerhugowaardse woonwerkfietsers door naar De Zandhorst.

Geplaatst op 2017-07-03, in Heerhugowaard en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. De verwijzing naar het artikel is niet voor iedereen te benaderen.
  (http://nh-kwartaalblad.publizines.nl/2017/2/?pagina=2)
  Blijft nog over de mening van de afdeling Westfriesland, misschien ook interessant voor ons.
  Even zoeken levert niet veel op (laatste nieuwsbrief van 2013), jammer.

  Ikzelf ken wel het verbijsterende voorstel van de provincie om de doorgaande weg in de Wogmeer, de Braken (N23) kruisend, voor fietsers te vervangen voor een soort kippenbrug. Na actie van bewoners is dit uiteindelijk knarsetandend omgezet in een tunnel voor fietsers.
  De werkzaamheden op dit traject van de N23 hebben tijden stilgelegen i.v.m. een bijna-faillissement van de aannemer Heijmans. Dit had tot gevolg dat er gevaarlijke situaties voor fietsers ontstonden: onverlichte gaten en haakse bochten en niet afgezet drijfzand pal naast het tijdelijke fietspad bij Spierdijk.
  Content?, niet zonder slag of stoot!

 2. @Matthé: De link werkt bij mij ook niet meer en een vervangende link kan ik helaas nog niet vinden. Misschien was het te vroeg op het intrenet gezet, want het voorblad (de manier om er normaal in te gaan ontbrak toen ook nog.) Zelf heb ik aangegeven om ook de vertegenwoordigere van Westfriesland te benaderen. Met hem en de provincie heb ik het eerste gesprek gehad en was de provincie erg welwillend. Wij hebben destijds ook gepleit voor een betere oplossing bij de Wogmeer. Ik heb toen ook nog wat in de media gelezen, maar hoe dat afgelopen is weet ik niet. Onze regio gaat t/m Heerhugowaard, en dan nemen we voor zoiets Obdam mee omdat zij gericht zijn op Heerhugowaard. Verderop zijn fietsers meer gericht op Hoorn. (Helaas doet hun website het niet goed, ik zal eerdaags eens bellen.)

 3. @Jan: Bedankt voor je uitleg.
  Weliswaar buiten jouw regio maar het vooruitzicht voor de Wogmeerse fietsers is dat er een fietstunnel komt onder de N23 (plaatselijk ‘De Braken’) door.
  (Met m’n ligfiets kom ik net iets verder. ;)

 4. Aan een ieder; de link naar het artikel werkt weer. Geen idee waarom de provincie hun spullen tijdelijk van het internet hebben gehaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: