Middenweg Heerhugowaard

De bekendste weg dwars door de polder Heerhugowaard is de Middenweg, waar de plaatsen Heerhugowaard en De Noord aan zijn ontstaan. In de loop der jaren is hier veel aan veranderd en de gemeente gaat daar nog altijd mee door. Die veranderingen zijn vooral gunstig voor de doorgaande fietsers. Zo was er al een stukje fietsstraat tussen de Diamant en winkelcentrum Middenwaard en fietspad ten zuiden daarvan.

Dat fietspaddeel tussen de Smaragd en Diamant is onlangs flink opgeknapt en gekanaliseerd. De slingers zijn er uit en het is nu allemaal mooi breed asfalt.


De gemeente heeft ook besloten om het zuidelijke deel van de Middenweg door de Stad van de Zon op te waarderen tot en echte fietsstraat. De meeste fietsers ervaren dit deel al als fietsstraat, omdat auto’s daar geweerd worden. Nu wordt ook het wegdek een stuk fietsvriendelijker gemaakt:


De bus blijft er wel rijden en zal er net als op de Frieseweg in Alkmaar te gast zijn. Dit verklaart waarschijnlijk de inrichting die sterk overeenkomt met de Frieseweg.

Allemaal prima ontwikkelingen waar we als Fietsersbond blij mee zijn. Toch hebben we nog altijd wensen. Zo willen we graag dat de tegeldelen rond Centrumwaard verbeterd worden naar asfalt.

Zeer belangrijk vinden we het stukje tussen de Spoorwegovergang en de Molenweg. Fietsers rijden daar richting De Noord niet voor niets spook. Ze doen dat voor hun eigen veiligheid. Bij de officiele oversteek van de Middenweg is geen middeneiland. De Middenweg is daar te druk om zonder veilig middeneiland over te steken. Als fietsers vanuit De Vork naar het noorden willen, dan moeten ze zelfs 2x onveilig oversteken. Geen fietser die dat in z’n hoofd haalt, en dat is maar goed ook. Wat ons betreft zijn hier mogelijkheden tot verbeteren, ook als Prorail niet mee wil werken.

Geplaatst op 2017-07-22, in Heerhugowaard en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: