Ridderstraat Stalling

Alkmaar – De gemeente zoekt al een flinke tijd naar een locatie om fietsen te stallen bij het Waagplein en de Friesebrug. Er staan in dat gebied behoorlijk wat fietsen geparkeerd en de grote stalling onder het Canadaplein is daarvoor te ver weg. Er was een idee om een stukje van de Karpertongarage daarvoor vrij te maken, maar uiteindelijk is er niets gevonden en heeft de gemeente het aantal rekken op de Dijk ruim verdubbeld en die staan inmiddels vol.

Er is echter nog een oudere fietsenstalling in de Ridderstraat naast de voormalige V&D, thans TopShelf. Die stalling wordt onvoldoende gebruikt en vreemd is dat niet. Er stond tot 8 jaar geleden een rood op witte fietswegwijzer op een paal voor de ingang. Die paal met het bordje is weggehaald. Mogelijk stond ie een beetje in de weg voor de brede stadsbussen. Maar sinds dat bordje weg is fiets je zo aan het gele poortje met bancair opschrift voorbij:

Op het poortje zijn sinds enkele weken een paar fietswielen geplaatst met nog wat smeedijzer en een opschrift ‘Stalling’. Toch zal dat onvoldoende zijn. Het is nog steeds tussen 2 panden ingekneld en je kan het nog steeds alleen zien als je er recht voor staat. Dus zagen we enkele dagen later 4 blauwe vlekken op de straat, zoals deze in de McDonaldsbocht:

Dat laatste lijkt ons effectiever, alleen wordt er via deze kant naar een Bierwinkel verwezen. Vanaf de andere (zuidkant) gaat het iets beter. Toch zou het meer helpen als er bij de smalle ingang een duidelijk, herkenbaar en uitstekend bord komt, dat goed vanaf de zuid- en noordzijde van de Ridderstraat zichtbaar is. Een bord dat aangeeft dat de fietsenstalling bewaakt en overdekt is. Daar zijn fraaie pictogrammen voor en voor Alkmaar lijkt ons dit een duidelijke ->

Hij mag ook best wat uitsteken, de luifel van het restaurant ernaast steekt ook 60cm uit. Ontsierende verkeersborden kan ook geen argument zijn. Alkmaar heeft ontzettend last van overbebording vooral op autoparkeergebied. Een zo’n fietsparkeerbord moet daar wel bij kunnen.

Advertenties

Geplaatst op 2017-10-10, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s