FietsUitje en Afwezigen

Jaarlijks proberen we een sfeerverbeterend uitje te bedenken voor de regionaal-actieve Fietsersbondleden. Dit jaar was de lokale afdeling Langedijk aan de beurt. Eind-September hebben Rob D en Jan-Kees een fietsroute uitgezet om te eindigen naast de Broekerveiling voor een gezellig etentje.

De opkomst was laag en beperkt tot 8 mensen. Helaas is daar een verklaring voor. Jan-Kees en Herman zijn door ingrijpende aandoeningen langere tijd uit de running. Marijke was langere tijd niet beschikbaar door familie-omstandigheden, maar was gelukig wel aanwezig. Inmiddels (3 maanden later) heeft Marijke ook een flink medisch probleem opgelopen. We wensen ze natuurlijk allen veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Die afwezigheid verklaart waarom op deze website niet veel gebeurt en bijvoorbeeld dit bericht ruim 3 maanden op zich heeft laten wachten. Op de achtergrond wordt wel aan veel dingen gewerkt, maar daar is helaas nog niet zoveel over te melden.

De eetlusopwekkende fietstocht zou starten bij de BOLbrug, de spoorbrug tussen Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard. Gewoon om te laten zien hoe smal deze is en wat de omrijfactor is van de Beverkoog naar Langedijk. (Dit punt is aangemeld bij Mirt-Nowa en de Provinciale inventarisatie. Hier komt nog een bericht over.) Het begon echter met regenachtig weer en dus werd er uitgeweken naar sporthal De Oostwal om daar te verzamelen.

Uiteindelijk werd er toch naar de spoorbrug gefietst, omdat Marijke de aanpassing voor de startplek niet had meegekregen. Dus een mooie gelegenheid om de omrijtoestand daar alsnog uit de doeken te doen.

Eigenlijk werd het meteen al droger en dat bleef zo. Via de Oosterdijk werd naar de Twuyvermolen en daarna de Twuyverweg gereden. Bij Broek op Langedijk ging het onder de Groenebrug (Boekhornbrug) door. De hoofdroute Heerhugowaard-Broek op Langedijk waar de omfietslus is verbreed en het nog steeds omfietsen blijft. Het wegdek over het Haventerrein is ook verre van fietsvriendelijk.

Via het nieuwe Winkelcentrum, waar Rob ook druk mee in de weer is geweest (en dus veel informatie had) gaat het over het fraaie Bindingspad langs het gemeentehuis.

Om niet een heel stuk saai langs de Westelijke Randweg te fietsen werd er een ommetje gemaakt door de Akker- en Molenbuurt (Noord-Scharwoude). Daar kon Rob aangeven dat gemeente Langedijk flink gesaneerd heeft in het aantal fietspaaltjes. Het toeval wilde echter dat Herman Jan halverwege een fraaie beeldentuin ontdekte:

In Oudkarspel is de route flink ingekort, waardoor de Allemanskerk en het Regthuis werden overgeslagen. Wel werd in Oudkarspel nog een stuk gefietst over de karakteristieke Dorpsstraat en Vooburggracht om zo stil te staan bij het voorrangsplein-plan voor de N504 (Noord-Scharwoude). Dat speelt al een flinke tijd en onlangs is er nog een gesprek geweest met de Provincie hierover.

Via de Oranjestraat was het de bedoeling om nog een oud stukje Langedijk mee te pikken. Dat is dan de westkant, aan de oostkant wordt de veiling vervangen door een nieuwe wijk met huizen. Vanaf hier ging het verder richting zuid om zo nog een stukje door het 1000-eilanden gebied te fietsen richting eetcafé Marktzicht.

Natuurlijk toch ook nog even kijken bij de Oxhoofdbrug, een 2 jaar oude attractie met een helling van 27%.

Hier nog even de route bij benadering.

In Marktzicht (met uitzicht op de Broeker Vaarveiling) werd vooral vegetarisch gegeten en naar verluid smaakte het prima.

 

Geplaatst op 2017-12-17, in Langedijk, Regio en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: