Middenweg-Zuid

HEERHUGOWAARD – Afgelopen week zijn de werkzaamheden aan de Middenweg-zuid in een fase beland, die er voor zorgt dat de doorgaande fietsen niet de Middenweg door de Stad van de Zon kunnen gebruilken. Dit gaat net als het Leeghwaterpontje een jaar duren. De gemeente heeft omleidingsroutes aangegeven en raadt de fietsers aan om een App van de uitvoerder te raadplegen. Dwz steeds wordt een ander stukje van dit deel van de Middenweg afgesloten.

Als Regionale Fietsersbond hebben hier wel iets aan toe te voegen. Dit deel van de Middenweg word ook gebruikt als doorgaande route tussen Heerhugowaard en Alkmaar-Centrum, Alkmaar-Zuid en bijvoorbeeld Heiloo. In de meeste gevallen is het fietsen via de Friesebrug het vlotst. Dat was al zo voor Alkmaar-centrum, maar door de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug nu ook het geval voor Alkmaar-Zuid, Boekelermeer en bijvoorbeeld Heiloo.

We hebben een kaartje gemaakt tussen Heerhugowaard-Centrum en de Zeswielen, die via de Frieseweg-fietsstraat aansluit op de Friesebrug. Langs het strand van Luna fietsen en dan door de tunnel van Luna (groene lijn op ons kaartje) is 200 meter langer dan de gebruikelijke route via de Middenweg door deze tunnel. Daarbij wordt er met mooi weer gerecreëerd bij het strand en is het opletten voor spelende kinderen die daar het fietspad kruisen.

In dat geval kan ook gekozen worden om langs het spoor te fietsen over de Bhalotrabrug (paarse lijn). Die route is 200 meter korter. Geen spelende kinderen, maar wel een verkeerslicht oversteek over de Westtangent.

Geplaatst op 2018-01-25, in Heerhugowaard, Regio en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: