Fietspad Nauertogt

Onlangs is door de gemeente Langedijk het fietspad langs de Nauertogt na de N245-tunnel doorgetrokken tot het Dijk en Waardpad in Alkmaar:Het gaat om een belangrijke verbinding voor o.m. voortgezet onderwijs in Alkmaar via het Molentochtpad en naar Bergen via de Rekervlotbrug. Langs het nieuwe stuk fietspad is, net als langs het deel aan de oostkant van de N245-fietstunnel, verlichting aangebracht. De oude versmalde route door het Geestmerambacht heeft dit niet. Het pad is niet lang, maar scheelt wel 2x oversteken van de Nauertogt.

Als Fietsersbond hebben we verschillende opties voorgesteld. Alleen laten enkele opties erg lang op zich wachten, daar de uitbreiding van het Geestmerambacht aan deze kant ruim 10 jaar achter loopt. We zijn dan ook blij met de gekozen optie.

Hierdoor klopt het verkeerstechnisch ook beter. Omdat het pad bovenlangs door het Geestmerambacht niet als onderdeel van de Nauertogt gezien kon worden, was het toegestaan om op dit deel over de Nauertogt te fietsen. Dat gebeurde frequent. Met dit pad mag en hoeft dat niet meer.

Geplaatst op 2018-06-01, in Alkmaar, Langedijk en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: