Leeghwaterpont was stuk

Afgelopen dinsdag is de schroef van het Leeghwaterpontje verloren. Fietsers mochten het zelf een paar dagen uitzoeken via de Friesebrug of het pontje van Akersloot. Gelukkig is volgens verwachting de pont gerepareerd en lag ie deze vrijdagmiddag weer op z’n plek. Meer info.

Geplaatst op 2019-07-12, in Alkmaar, Regio en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

 1. Met stijgende verbazing lees ik deze berichten over de Leeghwaterbrug (en andere belangrijke fietsverbindingen).
  Dat provincie/gemeente in eerste instantie (3 jaar terug) niets willen regelen, onder druk van de Fietsersbond uiteindelijk komen met een pontverbinding op kantoortijden, ook na herhaald uitstel van oplevering geen degelijk alternatief bieden aan fietsers en dan ook nog passief toezien als het enige pontje er een halve week uit ligt is wel het toppunt!
  Het gaat me uitdrukkelijk niet om de pontbaas, die ook z’n best doet!
  Gemeente en provincie zijn hier de schuldigen. Zij weigeren te zorgen voor een reserve-, volwaardige- en volledige fietsverbinding tussen de beide oevers. Dat vind ik een grote schande!!
  Hardwerkende fiets-forensen en scholieren worden hier toch wel heel erg ondergewaardeerd. De meest vriendelijke vervoers-oplossing, de fiets, mag het zelf uitzoeken en als de meest vervuilende automobilist ook maar even hinder ondervind wordt alles uit de kast getrokken om elk pijntje te voorkomen; walgelijk deze discriminatie en achterstelling van fietsers en voetgangers!
  (Over de langdurige stremming voor fietsers van de Afsluitdijk, de Houtribdijk, de Botlekbrug, de Schreiersbrug, etc. heb ik het verder maar niet.)
  Wanneer maakt de overheid eindelijk eens werk van het bevorderen van de fiets i.p.v. te stremmen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: