Fietsers weggestuurd van Laat-West

De veranderingen rond de Laat-West zijn actueel en een grote zorg voor fietsers in Alkmaar en omgeving. De Fietsersbond heeft daarom een persbericht aan diverse media gestuurd.

Het betreft een hoofdfietsroute, die plots wordt verknald. Bewoners aan de Oudegracht-Noord-West krijgen veel meer fiets- en bezorgverkeer voor hun stoeploze huizen. Dat gaat conflicten geven met wandelende touristen. Lastige kruisingen bij Oudegracht-Koorstraat en Oudegracht-Zilverstraat. We weten dat het ‘alleen’ tussen 11 uur en 17 uur (kernwinkeltijden) is. In die tijd rijden nu 1600 fietsers over dit deel van de Laat en een deel daarvan winkelt!

De gemeente heeft angegeven dat er alternatieven voor de fiets komen, maar dat gaat nog wel even duren. Het is ook maar de vraag of dit goede alternatieven worden.

Geplaatst op 2022-03-03, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Voetgangers : Er moet zo en zo gezorgd worden dat voetgangers veilig kunnen lopen,kijk alleen al maar naar het straatje naar de voormalige bloemen schuit, waar voetgangers gedwongen worden op straat te lopen waar fietsen en brommers langs gaan dat gaat niet langzaam. Het centrum Loop gebied maken maakt het wel veel veiliger. alkmaar moet groente waarom bij sbwgin van straten en einde van de straat geen planten bakken om in gang te versmallen zodat voetgangers veiliger zijn en geen fietsers of snorbromners of hoe ze heten er niet in kunnen dus brommer en fiets vrij.

  2. @Ruud: Op het deel tussen de Ijssalon Laan t/m V&D is het al jaren verboden voor bromfietsen en snorfietsen (en daarmee ook speedpedelecs). Idem tussen het Waagplein en de V&D. Effectieve handhaving zien we echter niet. De meeste gewone fietsers houden rekening met de drukte op de Mient. Laat-West is echter 5x zo breed. Daar moet het geen probleem zijn. Handhaven op de Laat-West zal waarschijnlijk net zo’n lachertje worden, waardoor beleefde fietsers omfietsen of afstappen en de bezorgfietsers en -brommers gewoon de vouwen uit je broek rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: