Afdeling Langedijk

Klik hier voor de laatste Langedijker fietsberichten.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in Langedijk vind je hier.

De lokale afdeling Langedijk bestaat sinds 1979. De laatste jaren bestaat deze afdeling uit Rob (Broek op Langedijk) en Niek (Oudkarspel), met steun van Jan-Kees.

Langedijk heeft 27.000 inwoners. Het is 1 grote serie lintdorpen aan een oude dijk tussen Alkmaar en Harenkarspel. De Bovenweg en Twuyverweg die door Sint Pancras. Vervolgens de Dijk door Broek op Langedijk met aansluitend de Dorpstraat door Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel. En aan het eind in Oudkarspel nog een stuk Ambachtsdijk. Wat dat betreft valt het kleine Langedijker stukje van Koedijk aan het Noord-Hollandskanaal hier duidelijk buiten. Daar tussen ligt het grote recreatiegebied Geestmerambacht.

Er is goed contact met de gemeente. Rob neemt deel aan het Langedijker verkeersberaad. Eerder heeft hij meegewerkt aan het verkeers- en vervoersplan van Langedijk. Op dit moment nemen hij en Niek deel aan de klankbordgroepen voor de ‘Maatwerkweg’. Het gaat dan om een goede en passende oplossing voor de Voorburggracht en Bovenweg. Jan-Kees heeft deelgenomen aan de klankbordgroep ‘Uitbreiding Geestmerambacht’, dat nu op een laag pitje wordt uitgevoerd.

Rob en Niek zijn per mail bereikbaar via: langedijk@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s