Afdeling Langedijk

Klik hier voor de laatste Langedijker fietsberichten.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in Langedijk vind je hier.

De lokale afdeling Langedijk bestaat sinds 1979. De laatste jaren bestaat deze afdeling uit Rob (Broek op Langedijk) met steun van Jan-Kees.

Langedijk heeft 28.000 inwoners. Het is 1 grote serie lintdorpen aan een oude dijk tussen Alkmaar en Warmenhuizen. De Bovenweg en Twuyverweg die door Sint Pancras. Vervolgens de Dijk door Broek op Langedijk met aansluitend de Dorpstraat door Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel. En aan het eind in Oudkarspel nog een stuk Ambachtsdijk. Wat dat betreft valt het kleine Langedijker stukje van Koedijk aan het Noord-Hollandskanaal hier duidelijk buiten. Daar tussen ligt het grote recreatiegebied Geestmerambacht.

Er is goed contact met de gemeente. Rob neemt deel aan het Langedijker verkeersberaad.Op 1 jan 2022 fuseren de gemeentes Langedijk en Heerhugowaard en gaan zij verder onder de naam Dijk en Waard. In 2020 en 2021 heeft de Fietsesbond meegewerkt aan plannen om Sint Pancras Fiets- en Voetgagervriendelijker te maken. Dat is geen eenvoudige opgave, lees er hier meer over. We ziiten ook met het nieuwe voorrangsplein N504-Voorburggracht-Dorpsstraat in onze maag. Duidelijk ongunstig voor de noord-zuid-fietsers, waarbij ook nog eens veel oost-west-fietsers worden aangereden. Zie hier.

Rob is per mail bereikbaar via: langedijk@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: