Molendag 2014

Op zaterdag 10 mei en zondag 11 mei zijn er de nationale molendagen. Prima dagen om op de fiets te stappen. In onze regio staan erg veel molens vooral in Alkmaar en de Schermer. De meeste draaien. Een groot deel is op zaterdag te bezichtigen, sommige op beide dagen en een kleiner aantal alleen op zondag. Hier een interactieve kaart. Klik daar op een molenprikker en zie de details van de molen onder de openingsdagen of kijk even via straatzicht rond.

Actieve Fietsersbondleden promoten op zaterdag bij een aantal molens de Fietsersbond. Zie hier onze Molendag-2014 flyer met meer info en een regiokaart in PDF.

Voor deze dagen is de fietsrouteplanner (www.routeplanner.fietsersbond.nl) van de Fietsersbond een handig hulpmiddel. Daarbinnen kun je de knooppunten inschakelen en via de knop ‘Locatie’ kan je bijvoorbeeld molens, musea en horeca aanvinken. De routeplanner is er ook in een mobiele uitvoering ( m.routeplanner.fietsersbond.nl)  en via deze pagina kan je apps downloaden voor iPhone en Android-toestellen.

Meer informatie over de Molendag is te vinden op www.molens.nl .

In Langedijk wordt tegelijkertijd de jaarlijkse Wereld Fairtrade-dag (website: millenniumgemeentelangedijk.com) gehouden en ook daar is een Fietsersbondvertegenwoordiger actief.

(Reageren kan onder dit bericht.)

Advertenties