Afdeling Schermer

Klik hier voor de laatste Schermer fietsberichten.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in de Schermer vind je hier.

De lokale afdeling Schermer heeft maar enkele jaren bestaan. De oppervlakte van deze gemeente is behoorlijk, maar het aantal inwoners van 5400 verdeeld over 8 dorpen is minimaal. De oprichter van deze afdeling was dan ook meer bezig met andere vrijwilligerswerk en heeft daar uiteindelijk een keuze voor gemaakt. Hij is nog altijd beschikbaar voor als er iets in de Schermer op fietsgebied speelt. Jan-Kees neemt vanuit Alkmaar waar.

Naast Stompetoren bestaat de gemeente uit de dorpen Oterleek, Ursem gem Schermer, Schermerhorn, Grootschermer, Driehuizen, Zuidschermer en het oostelijke deel van het buurtschap Omval.

Op 1 januari 2015 worden de gemeentes Schermer en Graft-De Rijp bij Alkmaar gevoegd. In Graft-De Rijp is op dit moment geen actieve Fietsersbond-afdeling. Graft-De Rijp verschilt op fietsgebied niet zoveel van Schermer, maar beide zijn totaal anders dan het huidige en sterk vertedelijkte Alkmaar. Het ziet er naar uit dat naast de afdeling Alkmaar ook een Fietsersbondafdeling Schermer t/m de Rijp gaat komen. Ideeën en vrijwilligers zijn van harte welkom om hier over mee te denken en invulling aan te geven.

Jan-Kees is per mail bereikbaar via: schermer@fietsersbond.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s