Vondelstraatpaaltjes

Het is al even geleden. De gemeente heeft na veel kritiek, aan beide kanten paaltjes tussen de rijbaan en de fietsstrook aangebracht:

Nu zijn wij als Fietsersbond nooit zo enthousiast over paaltjes, die doorgaans midden op fietspaden staan. In dit geval dus er langs, om te voorkomen dat de auto’s over de fietsstroken langs de verkeersbulten rijden. Inmiddels ging 40% van de auto’s over de fietsstroken en dat was echt niet de bedoeling.

Het lijkt er op dat dit werkt. Inmiddels een dikke maand later zien we nog geen auto’s aan de foute kant van de paaltjes rijden. Iets dat niet onmogelijk is. Zoals eerder gemeld gaat het om iets tijdelijks, totdat de herinrichting plaats gaat vinden.

In onze kritiek op deze linke situatie voor fietsers, hebben we ook gemeld dat op de Zijperstraat 4 van deze druppels liggen. Die druppels liggen er na 6 jaar nog nieuw bij, aangezien daar circa 100% van de auto’s over de fietstroken langs deze druppels rijdt. Daar is helaas nog niets aan gebeurd. Voordeel is dat daar veel minder auto’s rijden.

Geplaatst op 2024-06-23, in Alkmaar en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie