Afdeling Regio Alkmaar

Klik hier voor de afdelings-verslagen van de Regio Alkmaar.
Klik hier voor de laatste fietsberichten in de regio Alkmaar.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in de regio Alkmaar vind je hier.

De regionale Fietsersbondafdeling Alkmaar (en omstreken) bestaat op uit 16 actieve vrijwilligers; Wim (vertegenwoordiger Bergen), Gerard, Herman, Anthoin, Melvin, Ad, Herman Jan, Sander, Helen, Marijke, Lucas, Jan-Kees (interim vertegenwoordiger Schermer t/m De Rijp), Peter (vertegenwoordiger Heiloo), Pieter (vertegenwoordiger Heerhugowaard), René, Rob (vertegenwoordiger Langedijk) en Niek. Het bestuur bestaat alleen regionaal, waarbij Herman Jan Frieling voorzitter is, Lucas Zimmerman penningmeester en Marijke Soeting secretaris. Jan-Kees Pielkenrood is webmeester.

De regio bestaat uit Alkmaar met de 5 aansluitende gemeentes Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo en Schermer. Al deze gemeentes zijn sterk op elkaar aangewezen voor wat betreft scholen, winkels, werk, uitgaan en recreatie. Zo fietsen er scholieren uit Bergen door Alkmaar en Langedijk naar de scholen in Heerhugowaard. Fietsrecreatie van bijvoorbeeld de Alkmaarders vindt vooral plaats in het Geestmerambacht te Langedijk, in de Schermer polder, het Heilooërbos en natuurlijk in de uitgestrekte duinen en naar de stranden van Bergen. Niet vreemd want binnen 3km fietsen zijn de Alkmaarders over de gemeentegrens. Vanuit Bergen en Langedijk komen dagelijks veel fietsers naar de NS-stations in Heiloo, Alkmaar en Heerhugowaard.

De regio bestaat uit 232.000 inwoners, waarvan er 600 lid zijn van de Fietsersbond. Volgend jaar komen daar de 6.500 en 10 leden van Graft en De Rijp bij als die gemeente opgaat in de gemeente Alkmaar.

Heel veel fietsproblemen liggen op de gemeentegrenzen. Die grenzen bestaan uit brede kanalen (Noordhollands kanaal en Kanaal Omval-Kolhorn) en drukke provinciale en nationale wegen (N242, N244, N243, N504, N508 en N9). Het fietsverkeer speelt zich niet af langs deze wegen, maar staat er meer haaks op. Dus erg veel problemen met het kruisen wat steeds vaker dmv fietstunnels en fietsbruggen wordt opgelost.

We zijn per mail bereikbaar via: alkmaar@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s