Afdeling Regio Alkmaar

Klik hier voor de laatste fietsberichten in de regio Alkmaar.

De regionale Fietsersbondafdeling Alkmaar (en omstreken) bestaat op uit 14 actieve vrijwilligers; Reijnoud, Wim, Rob K, Herman en Ron (vertegenwoordigen Bergen). Herman Jan, Anton, Ina, Jos en Jan-Kees (allen actief in de gemeente Alkmaar inclussief Oudorp, Schermer, De Rijp en Koedijk). Marjan en Adrie (vertegenwoordigen Heiloo), Pieter (vertegenwoordiger Heerhugowaard) en Rob De (vertegenwoordiger Langedijk). Het bestuur bestaat alleen regionaal, waarbij Herman Jan voorzitter is, Marjan penningmeester en Ina secretaris. Jan-Kees Pielkenrood is webmeester.

De regio bestaat uit de gemeente Alkmaar met de 3 aansluitende gemeentes Dijk en Waard, Bergen en Heiloo. Al deze gemeentes zijn sterk op elkaar aangewezen voor wat betreft scholen, winkels, werk, uitgaan en recreatie. Zo fietsen er scholieren uit Bergen door Alkmaar en Langedijk naar de scholen in Heerhugowaard. Fietsrecreatie van bijvoorbeeld de Alkmaarders vindt vooral plaats in het Geestmerambacht te Langedijk, in de Schermer polder, het Heilooërbos en natuurlijk in de uitgestrekte duinen en naar de stranden van Bergen. Vanuit Bergen en Langedijk komen dagelijks veel fietsers naar de NS-stations in Heiloo, Alkmaar en Heerhugowaard.

De regio bestaat uit 238.000 inwoners, waarvan er 570 lid zijn van de Fietsersbond.

Heel veel fietsproblemen liggen op de gemeentegrenzen. Die grenzen bestaan uit brede kanalen (Noordhollands kanaal en Kanaal Omval-Kolhorn) en drukke provinciale en nationale wegen (N242, N244, N243, N504, N508 en N9). Het fietsverkeer speelt zich niet af langs deze wegen, maar staat er meer haaks op. Dus erg veel problemen met het kruisen wat steeds vaker dmv fietstunnels en fietsbruggen wordt opgelost.

We zijn per mail bereikbaar via: alkmaar@fietsersbond.nl

  1. Frans Endel

    Beste LS,
    Nav het artikel in het NHD van afgelopen zaterdag, 8 mei 2021 waar de naam van Marjan Bruin werd genoemd, probeer ik contact met de organisatie in Heiloo te krijgen.
    Ik krijg via de telefonische gegevens mensen aan de lijn die al jaren geen deel meer uitmaken van uw organisatie.
    Zou u mij verder op weg kunnen helpen vanwege wij als VvE Tulip garden ook een zienswijze hebben ingediend over het bestemmingplan A9.
    Vriendelijke groet,
    Frans Endel
    Beheer VvE Tulip Garden
    Kapellaan 2-126,1851 PE Heiloo
    06 4069 1430

Plaats een reactie