Afdeling Bergen

Klik hier voor de laatste Bergense fietsberichten.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in Bergen-NH vind je hier.
Fietsbeleidsplan-2016 gemeente Bergen-NH.
Kettingmails Bergen.

De lokale afdeling Bergen-NH bestaat sinds Juni-2011. Eerder nam Wim (behartigt Bergen en Bergen aan Zee) al deel aan de regionale vergaderingen van de Fietsersbond. Sinds 2011 is er versterking van Herman (Schoorl, Schoorldam, Groet, Aagtdorp, Hargen en Camperduin) en is er een zeer actieve onderafdeling voor de gemeente Bergen opgericht. Op de achtergrond werkte Reijnoud al mee als het om de Egmonden ging. Nu hij daar definitief woont is hij sinds 2015 de vertegenwoordiger voor de 3 Egmonden (Egmond aan Zee, Egmond a/d Hoef, Egmondbinnen, Rinnegom en Wimmenum).

Gemeente Bergen heeft 31.000 inwoners en is qua oppervlakte veruit de grootste gemeente in onze regio. Een groot deel daarvan is kust en duingebied van de PWN en StaatsBosBeheer. Met 12 strandopgangen is het een enorme recreatieve trekpleister. In Bergen aan Zee en Egmond aan Zee geeft dat veel verkeer- en parkeeroverlast. Met ‘Bereikbaargheid Kust’ wil de gemeente daar iets aan doen. Wat ons betreft is de fiets een prima oplossing. Veel bezoekers komen uit Heiloo, Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard en voor de meeste daarvan is dat op fietsafstand.

Er is goed contact met de gemeente. Bij aanvang zijn er 2 fietstochten gehouden om de verkeersambtenaren van Bergen te wijzen op de problemen en wensen. Wim en Herman nemen deel aan een aantal klankbordgroepen. Inmiddels is er een goed gemeentelijk Fietsbeleidsplan met veel input van de Fietsersbond en is er een Werkplan voor de afdeling.

Mailen naar Wim, Herman en Reijnoud kan via bergen-nh@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: