Afdeling Bergen

Klik hier voor de laatste Bergense fietsberichten.
RSS-abonneren op die berichte kan via deze link.
Een overzicht van de knelpunten in Bergen-NH vind je hier.
Fietsbeleidsplan-2016 gemeente Bergen-NH.
Kettingmails Bergen.

De lokale afdeling Bergen-NH bestaat sinds Juni-2011. Eerder nam Wim (behartigt nu Bergen en Bergen aan Zee) al deel aan de regionale vergaderingen van de Fietsersbond. De afdeling is flink actief. Vooral door Reijnoud, die zich niet alleen om de 3 Egmonden druk maakt, maar bezig is voor de gehele gemeente. Hij vertegenwoordigt regio in de provinciale fietsersbond-afding Noord-Holland. Herman denkt nog altijd mee, maar heeft een goede opvolger in Rob K gevonden voor alles in Schoorl en Groet.

De plannen voor de Eeuwigelaan, voor het centrum van Schoorl houden de gemoederen bezig. Bij Egmond a/d Hoef is bij de AH een vreselijk fietsonvriendelijk verkeerslicht waar we tegen strijden. Verder loopt het fietsen tussen Bergen aan Zee en Schoorl vast in een duin dat de PWN de laatste jare laat wandelen.

Gemeente Bergen heeft 31.000 inwoners en is qua oppervlakte veruit de grootste gemeente in onze regio. Een groot deel daarvan is kust en duingebied van de PWN en StaatsBosBeheer. Met 12 strandopgangen is het een enorme recreatieve trekpleister. In Bergen aan Zee en Egmond aan Zee geeft dat veel verkeer- en parkeeroverlast. Met ‘Bereikbaargheid Kust’ wil de gemeente daar iets aan doen. Wat ons betreft is de fiets een prima oplossing. Veel bezoekers komen uit Heiloo, Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard en voor de meeste daarvan is dat op fietsafstand.

Het contact met de gemeente mag beter. Er er een goed gemeentelijk Fietsbeleidsplan met veel input van de Fietsersbond en is er een Werkplan voor de afdeling.

Mailen naar Wim, Rob en Reijnoud kan via bergen-nh@fietsersbond.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: