Fietsendiefstal Alkmaar e.o.

Zie hier de laatste korte fietsendiefstalberichten

10-04-2010: Meer Fietsen Gestolen?
22-12-2009: Politie NHN – Fellere jacht op fietsendieven

Op deze pagina staat van alles over fietsendiefstal en wat er tegen gedaan wordt in onze regio. De Fietsersbond wil dat fietsendiefstal serieus wordt aangepakt. Duidelijke resultaten zijn de 6 gratis bewaakte stallingen in Alkmaar en 1 in Heerhugowaard en het plaatsen van stevige rekken waar de fiets met hangslot aan vast gezet kan worden. We pleiten voor bewaakte stallingen bij het Waagplein en  ook het veilig stallen rond de treinstations heeft onze volle aandacht. In Alkmaar worden stadswachten ingezet bij de opsporing van gestolen fietsen, volgens de succesvolle Harderwijkse methode. Sinds 2011 wordt bij verlichtingcontroles ook meteen gecontroleerd op diefstal.

Fiets Kwijt?
Doe aangifte via het Internet.
Hou info bij de hand als merk, type, kleur, framenummer en slotnummer. Desgewenst kan ook met 0900-8844 gebeld worden en helpt de meldkamer u verder.Raadpleeg ook het Fietsdiefstalregister van de RDW en doe de Stop Heling check.

Fiets Gevonden?
Bel de meldkamer: 0900-8844.
Hou info bij de hand als merk, type, kleur, framenummer en slotnummer. De meldkamer licht de firma Rattaplan in om de fiets bij u op te halen als u in Alkmaar, Bergen, Langedijk, Heiloo, Heerhugowaard, Schermer of Obdam woont.

Houd de Fiets en Fietsdiefstalscan
Dit zijn landelijke acties van de Fietsersbond. Met behulp van de locale afdelingen wordt gekeken hoe het staat met fietsendiefstal en het voorkomen daarvan. Dit gebeurt per gemeente, waarbij de resultaten landelijk verwerkt worden. Zie Fietsdiefstal.

De regionale Fietsersbond Alkmaar en omstreken blijft alert waar het gaat om ontwikkelingen (in de voorkoming) van fietsendiefstal. In hoofdzaak worden de fietsen rond de stations en scholen gestolen. Voor Alkmaar worden per jaar 1400 aangiftes van fietsdiefstal gedaan.

Helaas zijn er veel mensen die hun gestolen fiets niet aangeven. Wij willen iedereen vragen altijd aangifte te doen, al is het maar voor een betere statistiek. Fietsen met een deugdelijk slot vastzetten helpt ook, net als het stallen in een bewaakte stalling. Wij pleiten voor zoveel mogelijk gratis bewaakte stallingen en rekken met een aanbindmogelijkheid. In de Alkmaar en Heerhugowaard lukt dit steeds beter. Het aantal gestalde fietsen onder het Canadaplein neemt nog steeds toe.

Geplaatst op 2009-04-21, in Regio en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: