Mobiliteitsfietsie

Aanstaande woensdagavond bespreekt Twan Huys de Mobiliteitsvisie van Animo (Alkmaarse Natuur- en Milieu-Organisatie). Wij zijn daar als lokale Fietsersbondafdeling voor uitgenodigd. Eerder hebben we bijeenkomsten daarvoor bijgewoond. Het is vooral een plan om de stad leefbaarder te maken, door minder (onnodig) autoverkeer door de stad. De fiets is dan een prima alternatief. Milieuvriendelijk, flexibel en ook nog eens goed tegen bewegingsarmoede.

Als Fietsersbond werken we al wat jaren mee aan de plannen voor het Alkmaars Kanaal. Met die plannen langs het Noordhollands Kanaal wil de gemeente 15.000 woningen realiseren tussen de Koedijker Vlotbrug en de Leeghwaterbrug. Wat ons betreft wordt er ondermeer ontworpen volgens het STOMP-principe. Dat staat voor Stappen-Trappen-Openbaar vervoer-Mobiliteit als een service-Privéauto.

Mensen die zich betrokken voelen zijn van harte welkom op 31 januari aanvang 20:00 (inloop 19:30) in Wijkcentrum Overdie (van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar). Agenda en meer Info.

Geplaatst op 2024-01-25, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie