Asfaltatie Bergermeer

Inmiddels is het een jaar of 10 geleden, dat de gemeente Alkmaar (na flink aandringen van de Fietsersbond) belangrijke fietsverbindingen gerieflijker wilde maken. Kort vertaald; minder tegels en meer asfalt en als het even kan wat bredere fietspaden of -stroken.

Dat is simpeler gezegd dan gedaan. Met gasleidingen onder fietspaden krijg je de tegels daarboven vrijwel niet vervangen. Toch zien we af en toe asfalt waar het eerder niet lag. Een mooi voorbeeld is de Johan Wagenaarkade. Beter bekend als het stukje fietspad langs InHolland door het tunneltje onder de N9. Dat deel was altijd al asfalt, maar nu ligt er ook asfalt tussen de Jan van Scorelkade en het tunneltje:

Breed was het daar altijd al. Ook is het hoogteverschil tussen het trottoir en het fietspad weggewerkt. Nu is het nog wachten op een fietsvriendelijkere Jan van Scorelkade tussen dit vernieuwde fietspad en het Station en Horizon College.

Geplaatst op 2020-02-07, in Alkmaar en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik ben vanochtend op dit fietspad op de Johan Wagenaarkade samen met mijn dochter keihard onderuit gegaan. Wij zijn allebei bont en blauw, maar het ergste is het voor mijn dochter die misschien voor het leven getekend is omdat haar beide voortanden ernstig beschadigd zijn geraakt door de val. Na eigen onderzoek blijkt hier een gigantisch oliespoor te liggen precies naar een daar geparkeerde Rode Volvo uit de 200 serie. Nu is mijn vraag wie kan mij helpen met de aansprakelijkheid in deze kwestie. Voor de volledigheid dit is een fietspad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: