Fairtrade + Molendag = Fietsen

Vandaag zijn er de internationale Fairtradedag en de Molendag. Morgen is met Moederdag nog een 2e Molendag, maar daar doen minder molens aan mee. Fairtradedag in Alkmaar gaat om bewust en eerlijk winkelen. Dat moet u zelf doen, maar de optimale manier is volgens ons op de fiets en die veilig, bewaakt, gratis en droog te stallen in de grote stalling onder het Canadaplein bij de Grote Kerk of de kleinere stalling aan de Ridderstraat naast V&D en McDonalds. Die laatste biedt verassend veel ruimte.

Maar ook molens kijken gaat prima op de fiets. Voor lopen staan ze net iets te ver uit elkaar en voor de auto staan ze te dicht op elkaar en zijn ze slecht bereikbaar. Dwz een aantal molens staan langs mooie autonome fietspaden zoals de 4 molens langs de Molenkade in Oudorp. In de nieuwe gemeente Alkmaar staan 30 molens waarvan er 9 in het voormalige Alkmaar meedoen aan de Molendag en 7 in de Schermer. In de gemeente Bergen staan ook nog wat molens en in Heerhugowaard zijn het op 1 ouderwetse molen na allemaal moderne windturbines. Die zijn niet geopend, maar een aantal gemalen wel. Hier een overzicht.

Zelf staan we met info over de Fietsersbond bij Molen D aan de Molenkade / Hoornsevaart. De letters tellen vanaf de Frieseweg en begint met B. De D staat duidelijk op het hekje aan het fietspad, maar ook de legertenten bij de molen geven aan dat hier meer te doen is dan alleen een rondleiding door de molen. Wij maken dan ook gebruik van de gastvrijheid van de molenaar en staan zo mooi droog als het regent.

Een jaar eerder waren harde regen en zware windstoten duidelijk een probleem. Menig molenaar kreeg vrijwel geen bezoekers en voor ons was het duidelijk ook geen topdag. Dit jaar lijkt het beter. We verwachten dat het t/m de middag droog blijft en dat de weersvoorspelling voor de regio Alkmaar weer eens niet deugt.

Kortom kom even langs om de mooie molens te bekijken, om met ons kennis te maken en/of iets te bespreken over bijvoorbeeld fietsproblemen in de regio of tips voor de nieuwe Fietsplannen van de gemeentes mee te geven.

Geplaatst op 2015-05-09, in Alkmaar, Regio, Schermer/De Rijp en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: