Rekervlotbrug 11 dagen Open

Zie ook het vervolgbericht van 08-06-2012: Rekervlotbrug Open.


KOEDIJK/BERGEN – Sinds vandaag is de Rekervlotbrug t/m 8 mei geopend voor fietsers. Of beter de slagbomen zijn na een jaar eindelijk open en de brug is daarmee gesloten voor de scheepvaart, zodat de fietsers er over kunnen. En als er een schip komt, dan zal ie vast wel even open gaan en hopelijk daarna weer goed dicht.

Deze 11 dagen waren al eerder aangekondigd door de Provincie, maar gezien de laatste 10 voorspellingen hebben we daar weinig vertrouwen in. Dus eerst zien en dan pas geloven. We hebben dan ook de afgelopen dagen regelmatig gekeken of het kan. Pas een paar dagen terug zagen we voor het eerst werkvolk, die aan het testen was. Die testen liepen nog niet zo voorspoedig, maar schijnbaar kan het er mee door.

Na 8 mei gaat de brug weer voor de scheepvaart open en moeten de fietsers omrijden via de oude Koedijkervlotbrug of de brug van Schoorldam. Dat zal duren tot begin juni en in die tijd worden er werkzaamheden verricht.

Het aansluitende fietspad richting Bergen is al een tijdje te gebruiken. Een flink aantal fietsers maakten daar nu gebruik van via de Rekervlotbrug en de tunnel onder de N9.

Hieronder wat foto’s om te laten zien dat het deze keer echt waar is:

Door geldgebrek is aan het aansluitende fietspad richting Geestmerambacht is nog niet begonnen. Dit neemt niet weg dat daar wel te komen is via de Landman en het Dijk en Waardpad.

Geplaatst op 2012-04-27, in Alkmaar, Bergen en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Mw M. Kos-SMit

    Geachte gebruikers van de Rekervlotbrug,

    De nieuwe route is mooi fietsen maar…………de toegang tot de tunnel vanaf de Langedijk is behoorlijk gevaarlijk. De daling is dermate hevig dat je zelfs zonder bijtrappen bijkans de bocht uitvliegt d.w.z. tegen de tunnelwand aan je linkerhand of tegen tegenliggers die je door de scherpe bocht niet ziet aankomen.
    GOED OPLETTEN EN JE REMMEN GEBRUIKEN IS GEBODEN!

  2. @Mw Kos-Smit: Dit is mij ook opgevallen. We waren/zijn bang voor dit effect bij de nieuwe fietstunnel onder de N242 bij het Nollencircuit. Ook daar hebben de naar beneden fietsers een scherpe bocht naar rechts die met een te hoge snelheid niet te houden is. Eigenlijk is dit meer een autoviaduct waar de N9 over het fietspad gaat, maar het effect is hetzelfde. Er is hier wel meer daglicht en de spiegel is zeker geen overbodige luxe. Misschien moet die nog wat groter. Toen ik zelf naar beneden fietste had ik er ook last van en kort daarvoor waren 2 fietsers vanaf de andere kant die naast elkaar fietsend ruim op mijn fietspad helft kwamen. Helaas was hier geen andere oplossing mogelijk. Er is weinig ruimte tussen het kanaal en de N9. Misschien moet er iets bedacht worden met borden als 10km/h en ‘Goed rechts houden!’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: