Fietsparkeren Bergen verbetert

BERGEN – De gemeente Bergen is de laatste maanden goed bezig op het gebied van fietsenrekken. Daar was dan ook voldoende reden voor. De Fietsersbondafdeling Bergen heeft hier flink werk van gemaakt. Naast goed overleg dachten we er ook al aan om de strandstalling bij Schoorl aan Zee met vrijwilligers op te graven. Dat laatste is inmiddels niet meer nodig:

De gemeente heeft de oude rommel afgevoerd, en hebben fietshekken van gasbuizen op een opgeruimd vloertje van houtsnippers geplaatst. Wat ons betreft een prima oplossing voor deze locatie. Nu maar hopen dat het bijgehouden wordt na een flinke zandstorm.

In Bergen aan Zee staan langs de nieuw ingerichte CF Zeiler boulevard mooie RVS-hekjes.

Deze op de foto werden al goed gebruikt, de hekjes aan de overzijde bij de restaurants stonden nog leeg. Dat zal gewenning zijn en de topdrukte moet natuurlijk nog komen.

Ook bij de hoofdopgang van Egmond aan Zee is het voor de parkerende fietsers verbetert:

Hier zijn een paar autoparkeerplaatsen opgeoffert voor een flink aantal ‘voorvorkknellers’. Fietshekjes hebben het voordeel dat elke fiets past. Deze voorvorkknellers heben het voordeel dat fietsen erg stevig staan en niet omwaaien. Aan de winderige kust is dat een belangrijk punt.

Deze simpele rekken staan ook alweer wat jaren bij de hoofdopgang van Bergen aan Zee. Helaas stond een groot deel daarvan leeg, terwijl er langs de weg wel een hele rist fietsen op de stoep tegen het muurtje stonden. We gaan nog eens uitzoeken waar dat aan ligt. Mogelijk komt het omdat de rekken bij de strandopgang niet vanaf de weg te zien zijn.

Naast de nieuwe rekken aan zee zijn er ook nieuwe rekken bij de AH in Bergen-binnen geplaatst:

Een jaar eerder troffen we al nieuwe hekjes in het centrum van Egmond aan Zee. Stuk voor stuk zijn het geen wereldschokkende zaken, maar bij elkaar is zo goed te zien dat Bergen er voor de (strand-)stallende fietsers aanzienlijk op vooruit is gegaan.

Geplaatst op 2014-06-03, in Bergen en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: