Fietsbeleidsdocument gemeente Bergen

De gemeente Bergen is weer een stapje dichterbij een alomvattend fietsbeleidsdocument en een meerjaren uitvoeringsagenda met budget. Op 27 januari 2015 vond er weer een bijeenkomst plaats voor belanghebbenden en belangstellenden, om het werkdocument van een in te stellen gemeentelijk fietsbeleid verder vorm te geven. Wethouder Verkeer en Vervoer, Peter van Huissteden, benadrukte het belang van een dergelijke nota temeer daar Bergen voor haar inwoners en haar bezoekers/gasten het fietsgebruik voor alle leeftijden wil bevorderen en verbeteren. De Fietsersbond (waarmee de gemeente nauw samenwerkt) verzorgde het inhoudelijke deel van deze avond.

Na het bekijken van een filmpje, speciaal gemaakt om fietsen in Bergen te promoten, verdiepen de aanwezigen zich in een vijftal stellingen die in samenspraak met de Fietsersbond afdeling Bergen tot stand gekomen zijn. Men had zich goed voorbereid op de thema’s: Fietsveiligheid, Fietsnetwerk en –routes, Fietscomfort, Fietsparkeren en –overstappunten en tenslotte Fietsgebruik en promotie. De vele op- en aanmerkingen werden door de ambtenaar Verkeer en Vervoer behendig genoteerd en die zullen, na gewogen te zijn, in het nieuw aangepaste werkdocument opgenomen worden.

Veel aandacht was er voor de elektrische fiets en fietsen die tegenwoordig een buitenmodel hebben. Die vragen dringend om aangepaste fietspaden en stallings mogelijkheden. Ook de fietsroutes naar het strand en van Noord naar Zuid, die de kernen moet verbinden, zijn een aanhoudende zorg van de gemeente. Daarbij stuit men weleens op tegendruk van belanghebbenden die daarmee een vlotte verbinding moeilijk maken.

De volgende bijeenkomst waarin het werkdocument omgezet wordt in een concept Fietsbeleidsplan, zal in mei 2015 aan de bewoners, VVV, Recron, ondernemers en horeca voorgelegd worden. In de raadsvergadering van 10 december 2015 is het voornemen dit plan definitief vast te stellen.

Bergen zal dan een van de gemeenten in Nederland zijn die aandacht en zorg hebben voor de fietser, vastgelegd in een Fietsbeleid. Het is zaak de positie van de fietsers belangrijk te maken. Heeft u ook ideeën waardoor het fietsen in de gemeente Bergen veiliger, beter of leuker wordt? Neem dan contact met ons op.

Geplaatst op 2015-02-03, in Bergen, Regio en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: