Rekervlotbrug en Geestmerambacht

KOEDIJK – Oplettende fietsers hebben in de afgelopen week een kraan en graafmachines waargenomen aan de overkant van de Landman. Op dit moment zijn de eerste werkzaamheden aan de parallelweg naast de N9 in Bergen gestart. Hier wordt deze zomer een fietstunnel aangelegd, die met een nieuwe vlotbrug de Baakmeerdijk in Bergen moet verbinden met de Landman in Koedijk. Op die manier ontstaat een verbinding tussen het duingebied en het recreatiegebied Geestmerambacht.

Meer info is te vinden bij de Provincie-NH.

Een maand eerder kwam voor de 4de keer de klankbordgroep ‘Uitbreiding Geestmerambacht’ bijeen. Ook deze keer is er niet zoveel te melden over de fietsvoorzieningen in dit gebied. Dat heeft te maken met de zogenaamde deelgebieden-aanpak. Om die reden heeft de Fietsersbond bij aanvang een document met algemene aanbevelingen en wensen gemaakt voor het totale toekomstige Geestmerambacht inclussief de toefietsroutes. Dit document is hier te vinden.


Sinds Mei-2009 heeft de toekomstige vlotbrug de naam Rekervlotbrug.
De titel van dit bericht is aangepast. Lees hier het vervolg.
Zie ook het (gesloten) fietsdossier Rekervlotbrug.

Geplaatst op 2009-06-04, in Alkmaar, Bergen, Langedijk en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Sinds het bovengenoemde moment lijkt alles alweer 3 maanden stil te liggen. Dat terwijl zo’n fietsbrug in de strandmaanden een welkome aanvulling is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: