Rekervlotbrug Versleten

KOEDIJK/BERGEN – Als Fietsersbond zaten we al een tijdje in de afwacht om iets te berichten over de nieuwe Rekervlotbrug in het verlengde van De Landman. Net als veel andere fietsers zagen we dat heel langzaam de vlotbrug gestalte kreeg en uiteindelijk klaar was zo rond mei dit jaar. Helaas bleven de hekken dicht. Al vrij snel kwam er een berichtje dat er nog wat onderdelen niet goed werkten en vervangen moesten worden. Dat zou een paar weken duren.

Maar na een paar weken zagen we niemand meer en dat is nu nog steeds zo. Kan deels komen door de vakanties. Wat dat betreft ook erg jammer dat vakantiefietsers niet van deze mooie nieuwe brug gebruik kunnen maken om richting kust te fietsen. Inmiddels heeft er een uitgebreider stukje in de regionale krant gestaan. (zie hier)

Het ziet er naar uit dat de strandfietsers pas ergens in November over deze nieuwe vlotbrug kunnen. Er waren materialen gebruikt die te snel slijten. Vervangende materialen laten wat langer op zich wachten en moeten na bewerking getest worden, omdat de provincie geen enkel risico wil nemen. Ons komt het wat vreemd over. Gaat zoiets echt nog 4 maanden duren, plus de 2 maanden die we al wachten?


Zie ook het (gesloten) fietsdossier Rekervlotbrug.

Geplaatst op 2011-08-11, in Alkmaar, Bergen, Langedijk en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: