Wanneer gaat de Rekervlotbrug in bedrijf?

KOEDIJK/BERGEN – Omdat wij als fietsersbond al geruime tijd niets meer hebben vernomen van de provincie zijn we met ze gaan bellen en mailen. En waar we al bang voor waren, in deze economische tijden is de waarheid geworden. De Groningse onderaannemer, die de nieuwe verbeterde onderdelen zou gaan maken, is failliet. De provincie kan op dit moment niet aangeven wanneer de Rekervlotbrug in bedrijf zal gaan. In Augustus werd gemeld dat dit in november zou zijn.

Laten we hopen dat we in het voorjaar over deze nieuwe verbindingsroute van en naar de kust kunnen gaan genieten. Maar voorlopig nog geen garanties. Wij houden het project in de gaten en zullen er zoveel als mogelijk aan doen om de Rekerbrug vlot te krijgen.

Aanvulling:
Op 27-12-2011 stond een artikel hierover in het Noordhollands Dagblad. Zie hier.


Zie ook het (gesloten) fietsdossier Rekervlotbrug.

Geplaatst op 2011-12-12, in Alkmaar, Bergen en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Het zal mij meevallen als voor aanvang van het strandseizoen deze Brug der Zuchten in gebruik zal worden genomen.

 2. @Henk: Ik heb er inmiddels ook een gescand krantenbericht van 27 dec onderaan als link toegevoegd. Wat er in staat was ons al een tijdje bekend. We schieten er weinig mee op.

 3. Eerst moeten we de weg gegeven centen van IJsland zien terug te krijgen, dan krijgt Griekenland veel geld, Italië,Spanje en Portugal zijn ook nog aan de beurt, in Haarlem is veel gesteggel over de praktijken van onze vriend hr.Hooymeier, de aannemer van de vlotbrug is failliet,, , dan straks eerst nog een paar nieuwe straaljagers , , ,hier en daar een paar gouden hand drukken, , en dan is onder tussen de Rekervlotbrug aan renovatie toe ! Net als het half afgemaakte Geestmerambacht waar ook geen geld meer voor is.
  Een aanfluiting !

 4. Vandaag las ik op de website van provincie Noord-Holland dat de Rekervlotbrug tijdens de meivakantie gebruikt kan worden. Na de vakantie gaat hij weer dicht voor afrondende werkzaamheden om begin juni definitief in gebruik te worden genomen.
  Zie: http://www.noord-holland.nl

 5. @Henk: Bedankt voor de info, hier de complete link: http://www.noord-holland.nl/web/Actueel/Nieuws/Artikel/Rekervlotbrug-in-meivakantie-tijdelijk-open.htm
  Het gaat om 27 april t/m 8 mei en daarna in juni definitief. Nou heeft de provincie al heel veel beweerd over deze brug en telkens klopte er niets van. Maar die beweringen waren stukken vager met ‘medio-2010’ enz. Met dit soort exacte data mogen we hopen dat het eens een keertje klopt. Voor het juiste fiets ik er regelmatig langs en de laatste dagen was er geen kip te bekennen en was de brug nog hermetisch afgesloten.

 6. Een vervolgbericht van 27 April 2012 is hier te lezen.

 7. Gisteravond, 27 april, heb ik voor het eerst over de Rekervlotbrug gefietst. De aansluitende tunnel heeft een scherpe bocht dus dat is wel even opletten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: